fbpx
leven- en doodervaringLaatste nieuws Opmerkelijk 

Leven- en doodervaring in Thaise tempel

Wil je eens een leven- en doodervaring meemaken in Thailand? Dat kan in Wat Thai Prachan in de provincie Ratchaburi, niet al te ver van Bangkok.

Volgens eigen zeggen is het een leven- en doodervaring die je niet gauw ergens anders vindt. Je kan er gratis in een kamer overnachten, net zoals je dat in een hotel doet.

Enige verschil is: de kamer zit recht boven het crematorium! Aangezien Thaise mensen erg bijgelovig zijn (ze geloven ook in geesten), is dit nogal een ervaring…

‘Het is een ruime kamer en niet stoffig, doordat de wind er doorheen waait’, aldus een monnik van de tempel.

Het crematorium van de tempel is gebouwd voor verschillende doeleinden. Zo is de begane grond bedoeld voor crematies. Daaronder bevindt zich een opbergruimte, daarboven dus de bewuste kamer.

Deze was in eerste instantie bedoeld voor monniken om hier te mediteren en te studeren. Maar nu heeft de tempel de deuren dus geopend voor locals en andere bezoekers. Zij kunnen hier gratis overnachten, maar een donatie aan de tempel is welkom.

Test voor je geest

‘Wij willen graag dat bezoekers hier overnachten. Het is een test voor hun geest’, aldus de monnik. ‘Wij verwelkomen iedereen. Of je nu alleen, samen of als groep komt.’

Durf jij deze leven- en doodervaring te ondergaan in de tempel in Ratchaburi?

Lees ook

%d bloggers liken dit: