fbpx
Leuke Thaise eilanden voor backpackersEilanden Ontdek Thailand 

Leuke Thaise eilanden voor backpackers

Een van de leukste dingen aan Thailand zijn de vele prachtige eilanden die er te vinden zijn. Van grote eilanden die populair zijn bij zowel backpackers als bij andere toeristen, tot kleine bounty-eilandjes waar je weinig toeristen zult tegenkomen. Hier een paar tips voor leuke Thaise eilanden voor backpackers. 

Phuket

Het grootste eiland van Thailand is Phuket. Het eiland is tevens het populairste eiland van Thailand wat in verschillende dingen terug te zien is. Zo zie je op de stranden, helaas, steeds meer all-inclusive resorts terug wat een beetje ten koste heeft gedaan van het eiland. Vooral rond Patong Beach zie je ontzettend veel toeristen en dit is voor veel backpackers toch wel een afknapper. Toch komen veel backpackers wel in Phuket, ook vooral omdat het gunstig gelegen is ten opzichte van een aantal ontzettend leuke eilanden in de regio.

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi is een van de leuke eilanden rond Phuket. Technisch gezien is dat Koh Phi Phi Don, het enige bewoonde eiland van de eilandengroep Koh Phi Phi. De andere eilanden zijn dus onbewoond en worden daardoor ook minder bezocht maar zijn wel schitterend om een middagje te verkennen en op het verlaten strand te gaan liggen. Het is hier allemaal iets prijziger dan in de rest van Thailand, maar het is zeker je geld waard.

Leuke Thaise eilanden voor backpackersKoh Lipe

Ook Koh Lipe is goed te bereiken vanaf Phuket en, als meest zuidelijke eiland van Thailand, vanuit Langkawi in Maleisië  Koh Lipe wordt nog nauwelijks aangedaan door toeristen wat, zeker als je uit Phuket komt, wel zo relaxed is. Ook heb gebrek aan auto’s op het eiland draagt bij aan de relaxte sfeer.

Koh Samui

Een ander groot eiland dat vroeger bijna uitsluitend door backpackers werd aangedaan maar tegenwoordig vooral door middenklasse toeristen. Vooral de natuur van het binnenland op Koh Samui is leuk.

Koh Phangan

Koh Phangan ligt dichtbij het populaire Koh Samui en heeft zelf ook veel aan populariteit opgedaan in de laatste jaren. Het eiland is vooral bekend worden door de Full Moon-feesten die er woorden gegeven. Terecht, want dit zijn toch wel een paar van de leukste feesten in heel Azië.

Leuke Thaise eilanden voor backpackersKoh Tao

Ook hier in de buurt ligt het eilandje Koh Tao. Een klein eiland vooral geliefd bij duikers. Goede faciliteiten gecombineerd met betaalbare cursussen maken dat hier backpackers van over de hele wereld naar toe komen.

Koh Samed

Laatste in de opsomming van leuke Thaise eilanden voor backpackers is Koh Samed. Gelegen op slechts een paar uur van Bangkok is dit eiland zowel populair bij toeristen die Bangkok bezoeken als bij de Thai zelf die er een paar dagen uit willen. Met de meeste zonuren van alle eilanden in Thailand kan je er heerlijk zonnen. In de avond kan je bovendien prima uitgaan.

Lees ook