fbpx
Boeddhisme Chiang Mai Uitgelicht 

Leren mediteren in Thailand

De meesten zien Thailand als een vakantieland. En dat is niet zo gek, want het land heeft alles te bieden wat het toeristenhartje verlangt. Thailand is ook mystiek en spiritueel. Zo kun je bijvoorbeeld leren mediteren in Thailand. 

Een bekend internationaal meditatiecentrum is het Doi Suthep Vipassana Meditation Center. Deze ligt onder de bekende tempel Wat Phrathat Doi Suthep in de bergen van Chiang Mai in het noorden van Thailand.

Je kunt verschillende ‘courses’ volgen. Beginners kunnen ervoor kiezen om 4, 5, 7, 10 of 14 dagen te blijven. In deze periode leer je de basis van het mediteren.

Als je een echte uitdaging aan wilt gaan kun je de ‘foundation course’ doorlopen. Deze duurt 21 dagen. Da’s dan ook echt een uitdaging, want je mediteert dan aan één stuk door.

Regels

Uiteraard zijn er wel regels. Zo is spreken niet toegestaan, behalve tijdens het verslag dat je aan een monnik uitbrengt. Doordat er niemand praat, is het meditatiecentrum een echte oase van rust.

Verder is het niet toegestaan om elektronica te gebruiken. Je mag je telefoon meestal wel als wekker gebruiken. Je kunt je telefoon eventueel ook als timer gebruiken tijdens het mediteren. Handiger is een kookwekkertje.

Ook is het de bedoeling dat je na 12 uur ’s middags geen vast voedsel meer eet. Smoothies, sappen, water, koffie en thee mag je de hele dag door drinken.

Roken is ook niet toegestaan. En zij die met hun partner gaan: Seks ook niet.

leren mediteren in Thailand

Leren mediteren in Thailand

Mocht je denken dat dit wel een hele kostbare gelegenheid gaat worden: Het Doi Suthep Vipassana Meditation Center draait op basis van donaties. Je kunt na je verblijf dus zelf bepalen hoeveel geld je het centrum geeft. Je verblijft in een privé kamer en krijgt lekker eten.

Voor meer informatie kun je de website van het meditatiecentrum bekijken https://www.fivethousandyears.org/

Lees ook