Waar eet je de lekkerste Pad Thai van Bangkok?

Pad Thai, de Thaise variant van patat-met noem ik het altijd oneerbiedig, kun je in overal in de Thaise hoofdstad krijgen. Maar waar eet je de lekkerste Pad Thai van Bangkok?

Het bordje gebakken noedels, met gemalen pinda’s en er een roergebakken eitje eroverheen. Pad Thai is het bekendste gerecht uit de Thaise keuken. Massaman Curry, en de pittige papajasalade Som Tom zijn de andere twee gerechten die iedereen over de wereld kent. Ze zijn zelfs cultureel erfgoed, vindt de Thaise regering. Hoewel voor die twee een beetje kennis moet hebben van de Thaise keuken, Pad Thai kent iedereen.

De lekkerste Pad Thai van Bangkok

Een keer heb ik geschreven over de oudste en lekkerste Pad Thai van Bangkok. Een klein zaakje op Thanon Maha Chai heb ik zelf mogen proeven. Ik vrat mijn vingers op! Ben nog een paar keer terug geweest. De online-versie van The Lonely Planet is een stapje verder gegaan en is echt op zoek gegaan naar de lekkerste Pad Thai van Bangkok. We sommen even op:

Pat Tai Mae Am

Mae Am vind je op 2253/5 Th Rama IV; Open: maandag tot en met vrijdag 11.00 uur tot 22.00 uur, in het weekeinde van 14.00 uur tot en met 22.00 uur. Een typisch Thais familierestaurant. Hier worden ze nog ‘old-school’ bereid en dat proef je ook!

lekkerste Pad Thai van BangkokPat Tai Ratchawong

Dit eetstalletje van een oud getrouwd koppel vind je in Chinatown, op de linkerzijden van Thanon Ratchawong, vlakbij de Kikuya shop. Open vanaf 19.00 tot 23.00 uur. Deze Pad Thai heeft een klein beetje een gerookte smaak. Ze gebruiken wat bredere noedels een eendenei.

Pat Tai Soi 2

Als laatste plek waar je de lekkerste Pad Thai van Bangkok kunt vinden Pat Tai Soi 2. Dit buitenrestaurant vind je op Soi 2, Thanon Sala Daeng (achter het Papaya restaurant). Open op werkdagen van 10.00 tot 14.00 uur. De noedels zijn hier niet doorgekookt, zoals het hoort bij een Pad Thai. Veel ei en veel tofu, wat weer fijn is voor de vegetariërs.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.