fbpx
Thaise strand-snacksEten en drinken Ontdek Thailand 

Lekkere Thaise strandsnacks

Je bent uren heerlijk aan het zwemmen, zonnen en snorkelen geweest. Je hebt honger gekregen. Hier zijn een paar lekkere Thaise strandsnacks om de honger te stillen.

Als je in Zuid-Thailand bent, waar de meeste eilanden liggen, dat zijn vis en andere zeevruchten zeer aan te raden. Elk eiland en provincie, van Krabi tot Koh Samui, heeft zijn eigen specialiteit.

Verse vis, krab of inktvis. Kies maar uit. Het is allemaal lekker en (ook belangrijk) vers! Vanmorgen gevangen,
’s middags op een bord. En heerlijk als Thaise strandsnacks.

Seafood!

Echte strandliefhebbers kiezen al snel voor gegrilde inktvis (Thai: pla muek yang) of gegrilde gamba’s (kung talay pow). Vers gevangen en zo op de houtskool gestookte barbecue gelegd. Krijgt het ook die heerlijke smaak.

De kok heeft de gerechten eerst gedoopt in knoflook en citroensaus.  Geserveerd met rijst en de typische Thaise saus die altijd bij vis en zeevruchten wordt geserveerd. Heerlijk met de handjes eten.

Mocht je een gedurfd uitstapje willen wagen, probeer dan eens blood cockles. Een morbide uitziende mossel (donkerrood van kleur) die alleen lokaal verkrijgbaar is.

Het beste te eten met Thaise vissaus als de zon ondergaat. Samen met vrienden. Sharing is caring.

Zoet

Heb je genoeg van zout, nadat je uren in de zilte zee hebt gedobberd. En ben je juist op zoek naar zoete Thaise strandsnacks, loop dan naar een van de vele Roti-stand die je aan de kade vindt.

Ik weet niet wat het is, maar zo’n warme, in boter gebakken en afgeblust met gecondenseerde melk roti… ik kan er niet aan voorbij lopen.

Thaise strand-snacks

En natuurlijk is er ook nog de Franse crepe. Ze duiken steeds vaker op in Thaise straat- en strandbeeld, de stands die crepes aanbieden. Je kunt duizend en een verschillende versies nemen. Met chocoladepasta of pindakaas. Met bananen of vruchtenjam.

Maar ook met gebakken ei, hot dog, bacon en krab. De Thaise favoriet is die van gedroogd chilipasta en stukjes varkensvlees. In het Thai prik pao en moo hong. 

Probeer een van deze Thaise strandsnacks maar eens!

Lees ook