Lekker zwemmen in Bangkok

zwemmen in BangkokTerwijl we in Nederland lijden onder onze hittegolven en alle naweeën daarvan is het in Thailand gewoon heet. Wat doen kinderen daar dan, ze zoeken een lekker plekje om te gaan zwemmen in Bangkok.

In Thailand is het niet anders dan in de rest van de wereld, meer dan twee kuipjes water zijn voldoende om kinderen er naar toe te lokken. Ondanks het feit dat de Thai niet bekend staan als zwemmers.


Lekker zwemmen in Bangkok, in de rivier, de khlong of toch maar in het zwembad bij het hotel? Wat trekt de directe verkoeling of de strak blauwe tegeltjes inclusief drankje met parasol?

Zwemmen in Bangkok

Iedere toerist die een paar dagen in de hoofstad  verblijft, wordt op enig moment wel getrokken naar Bangkok’s Chao Praya. Niet ons idee van zwemwater, veel te groot,  veel te veel boten klein en groot. De long tail boten die je meenemen op een van de vele khlong toers brengen je iets van de rivier af in de kleine zijriviertjes en kanaaltjes die uitkomen op de Chao Phraya.

Op veel plaatsen, waar de boten vol met toeristen langs scheuren op weg naar de slangenshows, zie je kinderen spelen langs de kades en op de bruggen. In sportbroekjes halen ze, in mijn ogen, gevaarlijke stuntjes uit om keer op keer het water in te duiken. Van een brug of paal. Ze doen het zo vaak dat ze de troebele wateren daar onder op hun duimpje kennen. Druk in hun spel kijken ze steeds of de toeristen opletten en hun kunststukjes waarderen.

zwemmen in Bangkok Thailand is geen achterlijk land, Bangkok heeft zonder meer riolering en waterzuiveringsinstallaties, maar of de riolering ook reikt tot in de arme wijken aan de oevers van de khlongs waag ik te betwijfelen. Als er al riolering is in huis vraag je je af of de afvoerpijpen wel verder reiken dan tot aan het water. De kwaliteit van het oppervlakte water wordt vast niet zo goed gecontroleerd als bij ons in Nederland.

Daar staat tegen over dat de Thai vast een hogere weerstand hebben als wij met antibiotica overvoerde westerlingen.

Veel toeristen heb ik het voorbeeld van de Thaise kinderen niet zien volgen en ze een duik zien nemen in de Khlongs. De meeste nemen dan toch liever een duik in het zwembad van het hotel of wachten tot ze bij de voor het oog zo mooie en schone stranden. Ik neem het ze niet kwalijk.


Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.