fbpx
Bangkok Uitgaan Uitgelicht 

Lekker naar de bioscoop in Bangkok

Mocht je de zwoele warmte, het gekrioel van mensen en verkeer, het lawaai van de hoofdstad even meer dan beu zijn, dan is daar een goede hele remedie tegen. Ga dan eens lekker naar de bioscoop in Bangkok

Waar je in Nederland een bioscoopbezoekje een ware uitputtingslag is, met te kleine stoelen, te weinig beenruimte, te luidruchtig publiek en dure kaartjes, is een bioscoop in Bangkok een oase van rust en verkoeling.

Met een goed filmaanbod, ook aan Hollywood blockbusters. Maar er zijn ook een paar regels waar je in een bioscoop in Bangkok aan moet houden.

Kaartje kopen

Dat begint al bij het kiezen van een film. De heren en dames achter de balie nemen alle tijd voor je om je te helpen met het zoeken naar de film van jouw keuze, de juiste stoelen, het betalen en uiteindelijk met twee handen overhandigen van de kaartjes, gevolgd door een uitgebreide wai als dank voor je klandizie.

Dat betekent dat je in de rij ook even geduld moet hebben, maar die tijd kun je weer gebruiken om te alle billboards boven de kassa af te speuren waar alle films op pronken en te checken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Een kaartje kost maar een fractie van wat het hier kost, tussen de 120 en 180 baht (2,50 en 3,80 euro)

Filmaanbod

Het filmaanbod in de bioscoop in Bangkok is enorm. Ooit had Nederland en onze buren de eer dat hier de nieuwste films als eerste in première te gingen. Die positie zijn we kwijt geraakt aan de landen van Zuidoost-Azië met Thailand voorop

. Als ik terugkom van een bezoekje aan Bangkok hoef ik Nederland weken niet de filmladder meer te checken. De  Hollywood-producties zijn uiteraard allemaal in het Engels met Thaise ondertiteling. De Thaise films zijn vaak Engels ondertiteld.

Lekkernijen

Veel wat je in Nederland kunt krijgen aan snoeperijen en drinken, vind je ook in de grote cinemacomplexen terug. Alleen zoute popcorn is er niet, de Thai houdt van zoet. En daar moet je maar van houden.

De bioscoopzaal

Is ruim opgezet en goed gekoeld. De Thai vinden het vaak te koud en nemen een dekentje mee. Stoelen zijn ruim, zeker tien centimeter ruimer dan we in Nederland gewend zijn.

De rugleuning van de stoelen kun je ver achterover drukken, zodat je bijna liggend de film kunt kijken. Het scherm is groot en helder.

Het geluid is hard genoeg, maar niet te hard. Wat ook opvalt is dat de Thai zich rustig gedragen tijdens de film en dat na de film de zaal ordelijk en redelijk schoon worden achtergelaten. Ik heb nog nooit tijdens een film een mobiele telefoon horen afgaan.

Overigens wordt voor aanvang voor de film het liedje van Koning Bhumibol gespeeld met beelden van zijn leven. Iedereen staat dan op, uit eerbied voor de koning. Denk niet ‘ik ben farang, het is niet mijn koning, ik blijf zitten’ want dat komt je op reprimandes en boze blikken van de Thai te staan. En je verziekt voor iedereen het filmplezier.

De bioscoop in Bangkok:

Siam Paragon:

Central World:

MBK:

 

Lees ook