fbpx
Eilanden Ontdek Thailand 

Leela Beach, verborgen parel op Koh Phangan

Koh Phangnan is misschien wel het bekendste eiland van Thailand. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de zowel beroemde als beruchte Full Moon Party. Leela Beach is het rustige middelpunt in al dat uitgaansgeweld.

De Full Moon Party wordt gehouden het strand van Haad Rin. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om daar een slaapplek te vinden. Alhoewel er van slapen weinig terecht komt, betalen ze dan ook nog eens de hoofdprijs!En je hebt alle overlast die bij zo enorm feest hoort. Jammer toch?

En dat terwijl er op loopafstand (15 minuten) het rustieke Leela Beach ligt. Waar je in de ochtend (ehm… middag?) wakker wordt met je kater en even heerlijk rustig op jezelf kan zijn. Dat is iets wat je na een Full Moon Party wel behoefte aan hebt!

Romantisch Leela Beach

De wandeling van Haad Rin naar Leela Beach (of andersom) is heel romantisch. Het voert je langs een kleine strook wit strand met mangrovebomen en je loopt langs en aantal oude en nieuwe resorts. Vroeger werd dit strand gebruikt door nudisten, de eerste in die tijd. Het is niet té basic, er is zelfs een 7-11 te vinden. En je weet, daar kun je alles kopen wat in de eerste levensbehoefte voorziet!

Leela Bech strandLeela beach is een schattig klein strandje gelegen in een rotsige baai. Net buiten de baai ligt koraal, voor degene die van duiken en snorkelen houden. Maar zwemmen is er niet altijd mogelijk. In de periode van april tot en met november wil er nog wel eens een harde wind staan, die gevaarlijke stromingen veroorzaakt. En de zee kan dan ruw zijn. Het wordt dan afgeraden om te zwemmen.

Slaapplekken

Er zijn op Leela beach twee duurdere hotels en twee guesthouses waar je heerlijk kunt chillen! De meest goedkope optie is een van de kleine hutjes van Leela Beach Bungalows. Deze kun je helaas alleen reserveren door langs te gaan. De hutjes zijn super basic, kosten 500 baht. Ze hebben ook bungalows, die zijn wel  wel gewoon online boeken.

De andere optie is een van de bungalows van Lighthouse Bungalows. Deze staan een stukje verderop op de rotsen. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op Koh Samui en is het slechts enkele minuten lopen naar het strand. Een bungalow met fan heb je vanaf 600 Bath.

Lees ook

%d bloggers liken dit: