fbpx
Laid back trip naar PhayaoOntdek Thailand 

Laidback trip naar Phayao

Wil je even een rustig moment in je vakantie bouwen, even relaxen en (vrijwel) niets doen? Dan is Phayao een uitstekende keus om dat te doen. Meer laidback gaat het niet worden. En… je zult er nauwelijks een buitenlander tegenkomen! 

Soms kom je zo’n stukje onontdekt Thailand, en als snel kom je dan tot de slotconclusie dat dit geheel onterecht is. In de stad zijn namelijk tal van huizen in de beroemde Lanna-stijl te bewonderen.  De provincie was ooit een koningstaatje en in de 13de eeuw was het zelfs een volwaardig partner van Koning Mengrai van Lannathai en het koninkrijk Sukhothai.

Phayao is een stadje dat ligt in de gelijknamige noordelijke provincie en ligt als het ware ingeklemd tussen Chiang Rai, Laos, Nan, Phrae, Lampang. De stad ligt aan een groot meer (het Phayaomeer), waardoor de temperaturen erg aangenaam zijn.

Meer van Phayao

In dat meer, op ongeveer 500 meter uit de kust, ligt een eilandje. Op dat eilandje is een boeddhistische tempel te vinden die je met een boot kan bezoeken. Dat is ervaring op zich, want je moet een zwemvest aan als je aan boord gaat. De boot vertrekt niet zonder dat iedereen zijn vest aan heeft. Of die nu kan zwemmen of niet.

Op zich is dat lachwekkend, wat het meer wordt op zijn diepst 1 meter 70. Feitelijk zou je ook naar het eiland toe kunnen lopen.

Aan de boulevard zijn tal van restaurantjes en coffeeshops. Hier kun je rustig genieten van de ondergaande zon en natuurlijk een heerlijke maaltijd of een kop (ijs)koffie.

Gele draken

Maar niet voordat je de Gele Draken in zee hebt bewonderd en het bijbehorende historische parkje. Hier kun je ook de vissen voeren, die massaal liggen te wachten.

Phayao is een heerlijk laid back moment in je vakantie. Je bezoek hoeft niet langer dan een dag te duren, of je moet echt van rust houden. Vanuit Chiang Rai is het makkelijk en snel te bereiken.

Lees ook

%d bloggers liken dit: