fbpx
Laem Mae PhimOntdek Thailand 

Laem Mae Phim, een stukje onontdekt Thailand

Laem Mae Phim Wil je eens op het strand liggen en geen Nederlands om je heen horen? Ga dan naar het badplaatsje Laem Mae Phim bij Rayong.

Maar vertel het niet verder, want voordat je het weer strijken er hele busladingen Belgen en Nederlanders neer! Hou het vooral voor jezelf. Want Laem Mae Phim (in de volksmond vervalt vaak het Laem) is nog van een onverdorven schoonheid. De Zweden hebben het wel ontdekt, maar dat komt vooral omdat de Zweedse Koning er een buitenhuisje heeft. De rest wat je er ziet is Thai, Thai en nog eens Thai. Vooral in de weekeinde zijn ze er in grote getalen.

Zee en strand in Laem Mae Phim

Die zijn lang en van een fijne zandkorrel waarop je heerlijk zou kunnen liggen om bruin te bakken. Dat gebeurt echter nauwelijks en dat komt omdat de stranden aardig vervuild zijn, zoals zo vaak op de Thaise stranden. Plastic en andere rotzooi komt van eilanden die voor de kust liggen aangespoeld. En helaas is de Thaise overheid nog niet zover, net als in andere vakantielanden, dat de stranden worden opgeruimd.

Laem Mae Phim Maar er zijn veel strandstoelen te vinden, die zijn overdekt en dat is ook niet gek, want de zon brandt in Thailand nogal. Je moet er niet té lang in gaan liggen. En van de zee hoef je niet veel verkoeling te verwachten, want die is van een zeer aangename temperatuur. De zee is ook kindvriendelijk, want nauwelijks hoge golven en het loopt langzaam af naar dieper.

Restaurants en bars

Die zijn er in voldoende mate in Laem Mae Phim, vooral visrestaurants zijn in deze contreien erg aan te raden. Ze serveren er overheerlijke ‘shellcrabs’. Daar eet je je vingers bij op!  Mocht geen zin hebben in vis dan is het Italiaanse restaurant La Capanna zeer aan te raden. De eigenaar (Marco) is echt een Italiaan en zo is het ook met het eten.

zwembad in Mae Phim Beach ResortBars zijn er in alle diversiteiten. De boulevard van Laem Mae Phim is niet zo lang, en de avonden zijn er heerlijk koel, dus maak een verkenningstocht en maak je keuze. Het gaat van Hi-So bars naar lokale bewoners die een zaakje drijven. Die laatste vind ik het leukste. Maar dat is persoonlijk. Je kunt ook naar de lokale karaokebar die een dorp verderop ligt. Een unieke gebeurtenis om dit eens te zien en mee te maken, dat kan ik je verzekeren.

Hotels en appartementen

Het aanbod is zo groot dat ik nog nooit van te voren geboekt heb, maar gewoon op geluk een hotel heb uitgekozen. Ook de diversiteit is erg groot. Van hostels voor backpackers voor een paar honderd baht tot het vijfsterren hotel Mae Phim Beach Resort. Die laatste heeft alles in zich, een prachtig zwembad, sauna, mooie kamers. Daar betaal je dan ook voor, 1800 baht per nacht. Het Mae Phim Resort is van een lagere klasse, maar nog steeds lekker vertoeven, 1000 baht per nacht.

Lees ook

%d bloggers liken dit: