Ladyboys: tien tips hoe je ze herkent

ladyboysWie nog nooit in Thailand is geweest, heeft vast een oordeel klaar over ladyboys. Ze zijn raar, anders en volgens sommigen zelfs vies. Maar wat is dat nou, een ladyboy? En belangrijker, hoe herken je ze? 

Stel, je bent nog nooit in Thailand geweest… Wat doe je dan op deze site? Ga je voor het eerst met vakantie? Of ben je nieuwsgierig geraakt en op Google gaan zoeken? Het maakt ook niet uit. Of je ladyboys ziet dansen in een cabaret show of er met één aan de praat raakt; ze hebben veel verschillende namen en gedaanten.


Katoey, transgender, travestiet of zelfs cross-dresser. De laatste is iemand die er niet alleen heel vrouwelijk uitziet, maar zich ook zo gedraagt dat het bijna onmogelijk is om de verschillen te zien met een echt meisje.
Natuurlijk, we hebben het hier niet over de ladyboys die er mannelijk uitzien. En ook niet over ‘onze BN’er’ Kelly van der Veer. Het gaat hier wel om de uitzonderlijk mooie exemplaren, die bijvoorbeeld voor luchtvaartmaatschappijen werken, op de cosmetica-afdeling in een luxe warenhuis of zelfs celebs op de Thaise televisie zijn.

‘Katoeys’ zijn zeer goed geïntegreerd in de Thaise samenleving en worden gerespecteerd om wie ze zijn. Sommige meiden zijn zelfs een beetje jaloers vanwege de vrouwelijke lichamen en gezichten van de ladyboys. In veel gevallen is het zelfs zo moeilijk te zien, dat je gewoon voor de gek gehouden kunt worden. Dus hoe weet je dat nou? Hoe ben je er zeker van dat jouw nieuwe, knappe vriendin geen kerel is?

Hoe herken je ladyboys?

Veel Thaise meiden herkennen vast een paar punten van de tien hieronder, maar slechts een paar weten ze allemaal op te noemen!

1. Te lang: De meeste Thaise meiden zijn niet heel lang, maar bijna alle ladyboys zijn langer dan gemiddeld, waarbij lengte van 1.80 meter niet uitzonderlijk zijn.

2. Te vrouwelijk: Kijk goed naar haar make-up, hoe ze loopt en beweegt met haar armen of handen. Ladyboys spelen de hele dag met hun haar. Geen enkele echte meid doet werkelijk ieder moment zo. Het is net alsof ladyboys continu een modeshow lopen.

3. Altijd overdreven: Ladyboys doen dit altijd veel meer dan nodig, vaak met een hoge, overdreven stem. Het wordt zelfs nog erger als ze een conflict hebben. Zoek nooit ruzie met ladyboys, want je weet niet hoe het afloopt. Vaak hebben ze aan Thaiboksen gedaan en beschikken ze nog steeds de kracht van een vent.

4. Te grote borsten: Dit geldt absoluut niet voor alle ladyboys, maar vaak hebben ze te grote borsten en lopen ze ermee te pronken. Ze nodigen je vaak vrolijk uit om te controleren ‘hoe echt ze voelen’… Ze willen graag waardering voor hun financiële investering.

5. Geen beha: Dit is zeer interessant. In Thailand – het maakt niet uit hoe klein de borsten zijn of hoe spontaan het meisje is – draagt iedere vrouw een beha. Zelfs in een gogo bar! Als een vrouw dat niet doet – vooral niet in combinatie met punt 1 en 4 – dan ben je waarschijnlijk met een katoey in gesprek.

6. De stem: In de meeste gevallen kun je ladyboy herkennen aan hun stem, hoe goed ze ook getraind zijn. De stem is weliswaar hoger dan die van een man, maar tegelijkertijd klinkt het onnatuurlijk.

7. De adamsappel: Hier kun je niet altijd van uitgaan, omdat de adamsappel door middel van een operatie ook weggehaald kan worden. Als de katoey er wel één heeft, dan kun je haar ‘meneer’ noemen.

8. De kledingstijl: Net als het overdreven doen, kleden ladyboys zich meestal veel uitdagender dan de meeste meiden. Voeg daar een ruime hoeveelheid make-up, veren en glitters aan toe en je krijgt een meisje dat zo vrouwelijk en flamboyant is, waardoor zaken verdacht worden.

9. De ellebogen: Dit is een van de meest onduidelijke factoren. Ellebogen van mannen zijn vermoedelijk meer vierkant dan die van vrouwen.

10. De laatste check: Het maakt niet uit hoe vrouwelijk je bent of dat je het damestoilet gebruikt. Zelfs na geslachtsaanpassing liegt de ID-kaart nooit en laat het echte geslacht zien…

Bekijk hieronder een video over ladyboys die als stewardess aan de slag gaan:

6 Comments - Write a Comment

 1. Dit is wel het meest onrespectvolle artikel wat ik ooit ben tegengekomen. Tips om mensen te herkennen die zich anders gedragen of er anders uitzien dan het stereotype vrouw en vervolgens tips geven dat je iemand aan mag spreken als meneer als er een adamsappel te zien is? Dit word ook wel discriminatie genoemd.
  Er zijn genoeg vrouwen die langer zijn dan 1.80, een kleine adamsappel hebben en een wat hoekiger bouw. Ikzelf val daar ook onder maar ik ben toch echt een vrouw.

  Daarnaast vallen onder transgender ook transsexuelen, die mensen zijn bijvoorbeeld vrouw maar intersex of als man geboren en vice versa. Het niet respecteren en daarmee anders behandelen van deze groep mensen is discriminatie.

  Reply
  1. Ze zijn meer zorgzaam dan de doorsnee vrouw. Ze behandelen hun man als goud. Er is natuurlijk dat lichamelijke. Maar het hierboven beschreven artikel is niet waarheidsgetrouw. Als je nooit met een Ladyboy bent samen geweest dan weet je niet waar je over praat. Ik heb een ladyboy ‘ingehuurd ‘ nadat ik een lelijke bromfiets ongeluk gehad had en niet kon zelf meer rijden. Zij, want het zijn echt vrouwen heeft mij dan twee dagen overal naar toe gebracht en enorm goed voor mij gezorgd. Ik ben haar nog steeds dankbaar, maar jammer genoeg is het geen lichamelijke echte vrouw, dus zulke dingen kan je niet dwingen. Anders zou ze zeker bij mij mogen gebleven hebben na mijn herstel.

   Reply
 2. Hoe transfoob kan je zijn? Het ECHTE geslacht? Deze mensen zijn vrouwen, of ze daar nu een omweg voor hebben moeten nemen of niet. Het is echt schandalig hoe jullie deze mensen afschilderen. Alsof ze ons ‘voor de gek houden’. HALLO, het is geen spelletje hè.

  Reply
  1. Als u bezwaar maakt tegen de omschrijving ‘echte geslacht’, dan moet u met uw klacht bij de Thaise overheid zijn.

   Die hebben het laatste woord hierin en niet de auteur van dit artikel, Harold!

   Reply
 3. Ha, nog eentje waar wij ze aan ‘herkennen’; Grote voeten!

  Reply
 4. Pas wel op met ladyboys niet iedereen heeft het beste met je voor kijk daarom uit met name de alom bekende freelancers en zorg dat je je geld dicht bij je houdt tenminste buiten het bereik van grijpgrage handjes, Ten tweede zorg ervoor dat security van het hotel waar je verblijft legitimatie overlegt met diegene die je meeneemt zodat je diegene altijd kan achterhalen als je persoonlijke bezittingen ineens verdwenen zijn de volgende morgen, De kans daarop is wel klein moet ik zeggen want diegene staat dan wel geregistreerd, Zorg ervoor dat je geld en waardevolle spullen in een safe/kluis worden opgeborgen meestal heb je die wel in je kamer van het hotel is dit niet het geval geef dit dan af bij de balie en laat niets rondslingeren van waarde, Kijk ook uit voor ladyboys die je zomaar ineens een knuffel geven uit het niets het kunnen zakkenrollers zijn dus check meteen of je je geld nog in je zak hebt zitten, Mocht je al eens een foutje maken waarbij de lady geen lady blijkt te zijn los dit dan op een volwassen manier op soms hebben die mensen het zelf ook niet door wat jij bedoelde of wilde denk aan taalbarriere, Ladyboys zijn over het algemeen goed gezind dus niet alles is negatief en worden hoog gerespecteerd in Thailand dus met respect behandeld daar kunnen mensen in Nederland nog wat van leren, Pattaya is een gevaarlijke plek dus kijk uit daar gebeurd het wel eens dat je gedrogeerd wordt door een ladyboy en ook hier beroofd wordt van je eigendommen, Bangkok nana plaza en Phuket bangla road is redelijk safe maar wees altijd op je hoede en neem maatregelen zoals ID overleg zodat je niet berooid ervoor wegkomt nu heb ik het uitsluitend over freelancers dus onthoud dat! over het algemeen genomen en dit is persoonlijke ervaring zijn het prettige mensen om mee om te gaan zolang je elkaar met wederzijds respect behandelt, Thailand is niet voor iedereen weggelegd denk daaraan en informeer je eerst goed voordat je Thailand bezoekt om teleurstellingen te voorkomen.

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.