fbpx
ladyboysAchtergrond Uitgelicht 

Ladyboys: tien tips hoe je ze herkent

ladyboysWie nog nooit in Thailand is geweest, heeft vast een oordeel klaar over ladyboys. Ze zijn raar, anders en volgens sommigen zelfs vies. Maar wat is dat nou, een ladyboy? En belangrijker, hoe herken je ze? 

Stel, je bent nog nooit in Thailand geweest… Wat doe je dan op deze site? Ga je voor het eerst met vakantie? Of ben je nieuwsgierig geraakt en op Google gaan zoeken? Het maakt ook niet uit. Of je ladyboys ziet dansen in een cabaret show of er met één aan de praat raakt; ze hebben veel verschillende namen en gedaanten.

Katoey, transgender, travestiet of zelfs cross-dresser. De laatste is iemand die er niet alleen heel vrouwelijk uitziet, maar zich ook zo gedraagt dat het bijna onmogelijk is om de verschillen te zien met een echt meisje.
Natuurlijk, we hebben het hier niet over de ladyboys die er mannelijk uitzien. En ook niet over ‘onze BN’er’ Kelly van der Veer. Het gaat hier wel om de uitzonderlijk mooie exemplaren, die bijvoorbeeld voor luchtvaartmaatschappijen werken, op de cosmetica-afdeling in een luxe warenhuis of zelfs celebs op de Thaise televisie zijn.

‘Katoeys’ zijn zeer goed geïntegreerd in de Thaise samenleving en worden gerespecteerd om wie ze zijn. Sommige meiden zijn zelfs een beetje jaloers vanwege de vrouwelijke lichamen en gezichten van de ladyboys. In veel gevallen is het zelfs zo moeilijk te zien, dat je gewoon voor de gek gehouden kunt worden. Dus hoe weet je dat nou? Hoe ben je er zeker van dat jouw nieuwe, knappe vriendin geen kerel is?

Hoe herken je ladyboys?

Veel Thaise meiden herkennen vast een paar punten van de tien hieronder, maar slechts een paar weten ze allemaal op te noemen!

1. Te lang: De meeste Thaise meiden zijn niet heel lang, maar bijna alle ladyboys zijn langer dan gemiddeld, waarbij lengte van 1.80 meter niet uitzonderlijk zijn.

2. Te vrouwelijk: Kijk goed naar haar make-up, hoe ze loopt en beweegt met haar armen of handen. Ladyboys spelen de hele dag met hun haar. Geen enkele echte meid doet werkelijk ieder moment zo. Het is net alsof ladyboys continu een modeshow lopen.

3. Altijd overdreven: Ladyboys doen dit altijd veel meer dan nodig, vaak met een hoge, overdreven stem. Het wordt zelfs nog erger als ze een conflict hebben. Zoek nooit ruzie met ladyboys, want je weet niet hoe het afloopt. Vaak hebben ze aan Thaiboksen gedaan en beschikken ze nog steeds de kracht van een vent.

4. Te grote borsten: Dit geldt absoluut niet voor alle ladyboys, maar vaak hebben ze te grote borsten en lopen ze ermee te pronken. Ze nodigen je vaak vrolijk uit om te controleren ‘hoe echt ze voelen’… Ze willen graag waardering voor hun financiële investering.

5. Geen beha: Dit is zeer interessant. In Thailand – het maakt niet uit hoe klein de borsten zijn of hoe spontaan het meisje is – draagt iedere vrouw een beha. Zelfs in een gogo bar! Als een vrouw dat niet doet – vooral niet in combinatie met punt 1 en 4 – dan ben je waarschijnlijk met een katoey in gesprek.

6. De stem: In de meeste gevallen kun je ladyboy herkennen aan hun stem, hoe goed ze ook getraind zijn. De stem is weliswaar hoger dan die van een man, maar tegelijkertijd klinkt het onnatuurlijk.

7. De adamsappel: Hier kun je niet altijd van uitgaan, omdat de adamsappel door middel van een operatie ook weggehaald kan worden. Als de katoey er wel één heeft, dan kun je haar ‘meneer’ noemen.

8. De kledingstijl: Net als het overdreven doen, kleden ladyboys zich meestal veel uitdagender dan de meeste meiden. Voeg daar een ruime hoeveelheid make-up, veren en glitters aan toe en je krijgt een meisje dat zo vrouwelijk en flamboyant is, waardoor zaken verdacht worden.

9. De ellebogen: Dit is een van de meest onduidelijke factoren. Ellebogen van mannen zijn vermoedelijk meer vierkant dan die van vrouwen.

10. De laatste check: Het maakt niet uit hoe vrouwelijk je bent of dat je het damestoilet gebruikt. Zelfs na geslachtsaanpassing liegt de ID-kaart nooit en laat het echte geslacht zien…

Bekijk hieronder een video over ladyboys die als stewardess aan de slag gaan:

Lees ook

%d bloggers liken dit: