fbpx
Kwan Riam Floating MarketOntdek Thailand 

Kwan Riam Floating Market

De meeste drijvende markten in Thailand zijn er al een hele tijd. Maar zo af en toe komt er ook een nieuwe bij, zoals de Kwan Riam Floating Market in Bangkok.

De Kwan Riam Floating Market heeft nog geen historie, want het is pas in 2012 ontstaan. Ook de naam Kwan Riam is afkomstig van de personages uit een historisch romantische verhaal genaamd Plae Kao.

Kwan en Riam hielden zielsveel van van elkaar, maar hun liefde werd verboden door hun ouders. Het is het bekende gegeven in Thaise liefdesverhalen met zelden een goed einde.

Historie en handige informatie:

De Kwan Riam Floating Market ligt tussen Soi Saereethai 60 en Soi Ramkhamhaeng 187. Ze is gelegen tussen twee tempels, de Wat Bamphen en de Wat Bamphen Tai.

De markt biedt een prachtig uitzicht op het Saen Seb kanaal. Het is open op zaterdag en zondag en op feestdagen van 7.00 uur tot 21.00 uur.

Je vindt er een breed sortiment aan traditionele Thaise gerechten, zoals de klassieke boat-noedels, Thaise desserts en eten uit de Isaan, het Thaise platteland. Vrouwen bereiden het eten in hun kleine boten.

Je zit erbij en ziet hoe het wordt klaar gemaakt. En zo vaar je van bootje naar bootje om je maaltijd bij elkaar te krijgen. Een absolute aanrader om een keer te doen.

Video Kwan Riam Floating Market

De Kwan Riam Floating Market is betrekkelijk nieuw en zeer zeker de moeite waard. Maar dit soort drijvende markten vind je door heel Thailand. Een van de bekendste is wel die van Amphawa, op ongeveer anderhalf uur rijden.

Dat is een heel spektakel om dat eens te zien. Maar mocht je niet in staat zijn of geen zin hebben in een dergelijk uitstapje dan is de Kwan-Riam Floating Market een prima alternatief

Bekijk hieronder de video en proef alvast de sfeer die een drijvende markt met zich meebrengt.

Lees ook

%d bloggers liken dit: