Kung Teng, authentiek Thais eten in Chiang Rai

Wil je een keer echt lekker Thais eten in Chiang Rai, dan kan je niet om het restaurant Kung Teng heen. Authentiek en zeer goedkoop!

Zoals alle goede en lekkere dingen in het leven. Je moet er wel even moeite voor doen. Het restaurant ligt namelijk niet in de buurt van de beroemde gouden Kloktoren (in het centrum) en het is dus even zoeken.


Gelukkig zijn er mobiele telefoons met allerlei navigatieapps. Als je hier klikt kom je op Google Maps met het juiste adres. Dat maakt het vinden van dit restaurant een stuk handiger.

Kung Teng betekent vrij vertaald Dansende Garnaal. En dat is ook de specialiteit van dit restaurant. Je krijgt een potje met nog levende garnalen voorgeschoten. Je rammelt even met dat potje doet dan de deksel eraf. Ze springen in het rond. Ik heb het ook een keer uitgeprobeerd:

Thais eten in Chiang Rai

Uiteraard heb je veel Thaise restaurants in de noordelijke stad Chiang Rai. Wat maakt Kung Teng nu zo speciaal. Nou, om te beginnen ben ik er nu al een handvol keren geweest en ik heb er nog nooit een toerist gezien. Alleen maar Thai.

Verder smaken de gerechten subliem! Ik kan me niet herinneren dat ik een keer een gerecht heb gehad dat ik van mindere kwaliteit vond. En dan de prijs!

Prijs

Ik ben er de afgelopen tijd met steeds vier mensen gaan eten en we hebben de kok niet gespaard. Telkens kwam we op 700-800 baht uit. Tussen de 15 en 20 euro. Met drinken erbij.

Het restaurant ligt ook aan het water, het meer Nong Bueng. Je kunt er dus voor kiezen om buiten aan het water te zitten. Ik ben echter altijd naar binnen gegaan. Hier heb je een video met een mooi overzicht.

En… als je er een keer naar toe gaat, probeer dan ook een keer de Kung Teng uit.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.