fbpx
Koninklijke familie Uitgelicht 

Kroning van koning Maha Vajiralongkorn: wat moet je weten?

De kroning van koning Maha Vajiralongkorn vindt dit jaar plaats van zaterdag 4 tot en met maandag 6 mei. Wat heeft deze unieke gebeurtenis voor gevolgen voor het toerisme in Thailand?

Als je toevallig tijdens deze 3 dagen in Thailand bent, dan is het goed om te weten welke festiviteiten er precies worden georganiseerd rondom de kroning van koning Maha Vajiralongkorn.

Om te beginnen is maandag 6 mei uitgeroepen tot een speciale vrije dag voor de Thai om zo dit heugelijke feit te vieren. De toerist merkt hier weinig van, want de verwachting is dat vrijwel alle winkels en toeristische attracties tijdens deze 3 dagen geopend zijn.

Vrijwel inderdaad, want de kans is groot dat bezienswaardigheden van de overheid (zoals musea en koninklijke paleizen) de deuren gesloten houden.

 

Dat geldt ook voor het Grand Palace en de Temple of the Emerald Buddha, aangezien de festiviteiten hier plaatsvinden. Sterker nog, in het geval van deze attractie is de kans groot dat een week voor deze dagen de deuren al dicht gaan. Houd hier dus rekening mee als je van plan bent dit te bezoeken.

Alcohol waarschijnlijk wel overal te koop

In tegenstelling tot boeddhistische feestdagen en verkiezingsdagen zal alcohol waarschijnlijk wel overal te koop zijn. Dit betekent dat de barren en clubs ook zoals normaal geopend zijn. Maar Thailand zou Thailand niet zijn als hier op het laatst nog veranderingen in plaatsvinden. Ook in dit geval geldt: hou onze website en Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven.

Lees ook

%d bloggers liken dit: