fbpx

Krabi

KrabiKrabi is volgens veel vakantiegangers die er zijn geweest een van de mooiste gebieden in Thailand. Als je een reisgids openslaat of een website over Thailand opent, dan is de kans groot dat de eerste foto gemaakt is in Krabi!

Veel toeristen denken dat Krabi een eiland is. Niet waar, deze provincie ligt op het vaste Thaise land. In het westen van Zuid-Thailand, om precies te zijn. Het ligt aan de Andaman Zee en het is er prachtig. De blauwe zee, kristal witte stranden, fantastische zonsondergangen en mangroves langs de oostkust. Het is een niet te missen gebied in Thailand.Krabi Town

De provincie kun je opdelen in een aantal gebieden. We beginnen met Krabi Town. Dit is de plek waar de meeste toeristen aankomen als ze hier op vakantie gaan. Bussen stoppen hier en Krabi heeft een eigen vliegveld. Daarover later meer.

Krabi Town is een compacte stad. Veel is er echter niet te doen, behalve de avondmarkt. De meeste toeristen trekken vanuit deze plaats meteen door naar de stranden, zoals Ao Nang Beach en Railay Beach.

Echter, de provincie biedt meer dan alleen stranden. Wat te denken van watervallen, jungles, rotsen en tempels. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het zuidelijker gelegen Phuket.

De meeste toeristen komen er voor de stranden en daar richten wij ons dus op.

zonsondergang-krabiAo Nang Beach

Ao Nang is net als Railay Beach een van de mooiste stranden van Thailand. Een nadeel is wel dat het letterlijk overspoeld is met toeristen. Dat komt vooral door de kalkstenen rotsen die uit het water rijzen. Een prachtig gezicht!

Vanuit Ao Nang vertrekken de longtailboten naar Railay Beach. Daarom is het er altijd een komen en gaan van mensen, wat een ietwat rommelige indruk geeft. Desalniettemin bevinden zich hier veel hotels en restaurants, waardoor veel toeristen ervoor kiezen om hier te verblijven.

Railay Beach

Misschien wel het mooiste strand van Thailand. Dat is Railay Beach. Een wit strand, een heldere zee, palmbomen… Fantastisch! Verwacht ook hier geen uitgestorven stranden, want in de meeste gevallen struikel je eveneens over de vakantiegangers.

Andere eilanden

Het voordeel van Krabi is dat je zo naar een van de eilanden kunt in de Andaman Zee. Verreweg het meest bekende eiland is Koh Phi Phi. Maar Krabi is ook de poort naar Koh Lanta en Koh Yao Nai.

Minder bekende plekken zijn Koh Rok en Koh Kradang. Het is dus de ideale bestemming als je wilt eilandhoppen. Vaak kosten boottochten niet meer dan 400 tot 500 baht per persoon.

Verreweg de meest bekende tempel in de provincie is de Tiger Cave Temple. Verder vind je hier nog Klong Thom, Wat Kaew Korawaram en Wat Bang Riang.

KrabiDe meeste mensen gaan naar Krabi voor de stranden. Uiteraard kun je er zwemmen, parasailen etc. Een andere leuke activiteit is rotsklimmen op Railay Beach. Ook kun je kayakken op zee of raften in het binnenland.

Hoe kom je in Krabi?

De gemakkelijkste manier om naar Krabi te reizen, is per vliegtuig. Onder meer Bangkok Airways vliegt vanaf Suvarnabhumi Airport in Bangkok rechtstreeks naar Krabi. Vanaf het vliegveld rijden bussen naar het strand, of je neemt een taxi die je meteen naar Ao Nang brengt.

Je kunt ook met de bus naar Krabi reizen. Dit is goedkoper dan vliegen, maar neemt ook veel meer tijd in beslag. Het is wel avontuurlijker. Heb je dus de tijd, dan is de bus een leuk manier van alternatief transport.

Wat is de beste reistijd voor Krabi?

Het zuiden van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat. Dit houdt in dat het er soms hard regent. De regentijd is in september en oktober, met uitlopers naar november. Dit betekent overigens niet dat het de hele dag regent.

In de meeste gevallen gaat het om een tropische regenbui, waarna het weer opklaart. Het kan wel zijn dat het de hele dag grijs is en dat je dus geen zonnestraal meepakt

In april en mei is het heet in Krabi. De beste reistijd voor Krabi is november tot en met februari. De temperaturen zijn dan heerlijk aangenaam.