fbpx
Ontdek Thailand Rest van Thailand 

Krabi is meer dan strand alleen

Sla een willekeurige reisgids over Thailand open en de kans is groot dat je de stranden van Krabi ziet. Maar Krabi is meer dan strand alleen…

De heuvels van Krabi zijn makkelijk met een bootje vanaf het strand te bereiken. Hier vind je grotten met stalacmieten en stalactieten en zijn een leuk dagtripje.

Andere grotten in de buurt vind je 9 kilometer ten noorden van de stad Krabi, Tham Sua of wel de Tijgergrot. De tijgerpoot afdruk in de stenen vloer van de grot gaf hem zijn naam. Het zou Thailand niet zijn dat ook Boeddha zijn intocht in de grot zou nemen. De grotten daar worden omgeven door eeuwenoude enorme bomen.Tha Pom natuurpark

Het natuurbos pad van Tha Pom is maar 700 meter lang, dit zegt niets van de betovering die plaats vindt op zo’n 34 kilometer van Krabi. Het gebied is een ontmoetingsplaats van zout zeewater en zoutwater van de rivier. Die samensmelting vindt plaats bij hoogwater periodes.

Het pad loopt door een mix van mangrovebossen en moerasbomen. Het is een mix van bomen maar zeker een mix van levende wezens. Het samenleven gaat hier prima zonder grote onderlinge strijd om de heerschappij. Het pad dat door het gebied loopt is in feite een 2 meter hoge houten brug.

Goed om droge voeten te houden, het gebied begaanbaar te maken, minder schade toe te brengen en dient als een groen klaslokaal. Je krijgt een aanbeveling mee om alles goed te bekijken en niets te missen. Voor een totaal overzicht over het gebied is een uitkijktoren gebouwd.

Krabi is meer dan strand

Meer dan strand is het zeker toch moeten we het over het strand hebben. Op een kleine 17 kilometer van Krabi ligt Ban Laern Pho. Een bijna uniek stukje strand dat eigenlijk is opgebouwd uit fossielen van schelpen, een 40 cm diep en 35 miljoen jaar oud. De laag is ontstaan toen het strand een zoetwatermoeras was.

Noppharat Thara beach en Phranang Bay zijn pittoresk strandjes met uitzicht op kleine eilandjes waar je bij eb naar toe kunt lopen. Ben je het lopen en de attracties even zat dan vind je op deze strandjes de cocospalmen die je verwacht. De natuur is hier nog redelijk ongerept wat niet lang zal duren, Phranang Bay heeft zich ontwikkeld tot Krabi’s populairste strand.

Lees ook

%d bloggers liken dit: