fbpx
Koraal van Maya BeachUitgelicht 

Koraal van Maya Beach herstelt snel

Drie maanden lang komen er geen boten op een van de bekendste stranden van Thailand. En het doet wonderen. Het koraal van Maya Beach herstelt zich wonderbaarlijk snel. 

1 juni ging het strand op slot, dat zo bekend is geworden door de film The Beach met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. Al die maanden mocht geen toerist voet aan land zetten. En de stilte die toen aanbrak was oorverdovend.

In die tijd hebben zoölogen 400 nieuwe koraalplanten aangebracht. En die doen het boven verwachting! Ook de rest van het riff klaart zienderogen op. Er is zelfs alweer een baby-haai gespot die op zoek was naar voedsel.

Koraal van Maya Beach beschermd

In oktober gaat het strand bij Koh Phi Phi weer open voor publiek. Om te voorkomen dat het nieuwe koraal meteen weer wordt vertrapt en het volgend jaar hetzelfde liedje is, hebben de autoriteiten een plan bedacht.

Koraal van Maya Beach

Voortaan mogen de boten met toeristen niet meer opvaren naar het strand, om daar aan te meren. Er komt een drijvende pier, waaraan de boten mogen aanleggen. Zo loopt er niemand meer door het water en blijft het koraal van Maya Beach intakt.

Aan zo’n pier kunnen maar een beperkt aantal boten aanmeren, waardoor er nooit meer teveel toeristen tegelijkertijd op het strand zijn. Voorheen was het bij tijd en wijle letterlijk koppen lopen.

Lees ook