fbpx
Ontdek Thailand Praktische informatie 

Kopen op straat in Thailand

Je hebt tal van shoppingmalls in de grote steden, zoals Bangkok, Chiang Mai of Phuket. Het merendeel van de spullen die daar worden aangeboden kun ook kopen op straat in Thailand. Goedkoper en veel leuker. 

Voor de shop-a-holic zijn de mega-winkelscentrum in de grote steden een waar paradijs. Honderden winkeltjes, restaurants en cofffeshops bij elkaar. En dat allemaal in Noord-Europese temperaturen door de airco. Zie die avontuurlijker zijn die kopen op straat hun spullen. En dat kan in Thailand op diverse manieren.

Walking Street

Elke buurt en wijk kent er wel één. Een avondmarkt, of zoals de Thai het zelf noemen Thanon Deun (Walking Street) Het principe is simpel. Als de zon onder is gegaan, wordt er een straat afgesloten en in no-time wordt er een markt op gebouwd.

Daar is letterlijk alles te krijgen. Van snuisterijen tot kleding. Ook klein elektronica zoals koptelefoons. Vaak worden grote merkennamen getoond, maar meestal gaat het om namaak. Overigens wel van een verbluffende kwaliteit.

En uiteraard wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Tal van streetfoodkraampjes bieden overheerlijke gerechten aan.

De bekendste is de Zondagmarkt van Chiang Mai, maar er zijn er veel meer. Dit zijn de populairste avondmarkten van Thailand.

Kopen op straat

Er is nog een meer letterlijke vorm van Kopen op straat in Thailand. Overal waar je komt zie je straatventers. Vaak met fruit, BBQ, koffie, geroosterde insecten of sappen. Die hebben hun waar uitgestald op het trottoir en wachten tot de klanten zich aanmelden.

kopen op Straat in Thailand
(Pixabay)

Er is echter nog groep verkopers die het straatbeeld van Thailand compleet maken. Je hebt ze vast wel eens gezien, maar nooit er bij stilgestaan. Verkopers die hun waar op een soort bakfiets hebben uitgestald. Bezems, stickers, ijzerwaar.

Die trekken dan door de straten, vrijwel geluidsloos. Als ze je niet opvallen, dan koop je er niks. Ik heb met deze straatverkopers dan ook geen enkele ervaring. Jij wel?

 

Lees ook

%d bloggers liken dit: