fbpx
Eten en drinken Laatste nieuws Uitgelicht 

Kookcursus in Thailand? Doen!

De Thaise keuken is befaamd en wereldberoemd. En niet te vergeten: om je vingers bij op te vreten. Niet gek dat je overweegt een kookcursus in Thailand te gaan volgen. Het is hartstikke leuk en leerzaam. 

Als je eenmaal een Thaise maaltijd hebt verorberd ben je waarschijnlijk voor altijd verslaafd. En als jouw eerste Thaise ervaring in Nederland was, wacht maar eens af als je eens aanschuift aan een  tafel in Thailand! Je komt vingers te kort.

Vervolgens kun je deze verslaafden in twee kampen indelen. Zij die achterover hangen en reikhalzend en watertandend naar de volgende Thaise maaltijd uitkijkend. En zij die zelf voor de ‘supply’ willen zorgen. Die laatste raad ik een kookcursus in Thailand aan. Het is heerlijk om je eigen Thaise groene curry, Tom Kha Kai of Pad Thai op tafel te zetten.

Khao San Road

Gelukkig worden er op heel veel plekken in Thailand kookcursussen gegeven. We pikken er een plek uit, omdat dit de meest geliefde plek is waar toeristen in Bangkok neerstrijken. Khao San Road. Daar zitten namelijk, op korte afstand lopen, drie scholen gevestigd die Thaise kookcursussen geven.

De kookscholen bevinden zich aan Samsen Road. Samsen Road ligt in het verlengde van Thanon Chakrabongse. Dit is de weg die tussen Khao San Road en Soi Rambuttri doorloopt. Volg Samsen Road richting het noorden (tegen het verkeer in) vanaf Khao San Road. Het is ongeveer 10 minuten lopen van Khao San Road:

  • Chef LeeZ Thai Cooking School Bangkok
  • May Kaidee’s Restaurant & Cooking School
  • The Flow Organic Restaurant & Cooking School

 

Overzicht kookcursussen in Thailand

En weet je wat heel fijn is: De gerechten die je maakt tijdens een kookcursus in Thailand eet je uiteraard zelf op!  Wat je niet op kunt krijg je mee en de meeste guesthouses vinden het geen probleem om jou zelf gekookte maaltijd op te warmen ’s avonds of de volgende dag.

Wil je ergens anders een Thaise kookcursus volgen? Kijk op deze site, daar krijg je een prima overzicht van heel veel kookcursussen in Thailand.

Lees ook

%d bloggers liken dit: