fbpx
Koninklijk Paleis van BangkokBangkok Ontdek Thailand 

Must see: Koninklijk Paleis van Bangkok

Een van de bezienswaardigheden die moet hebben gezien als je de Thaise hoofdstad bezoekt, is het Koninklijk Paleis van Bangkok

Het Koninklijk Paleis in Bangkok (Phra Borom Maha Ratcha Wang) is een ommuurd gebouwencomplex, dat dienst deed als koninklijke residentie van het eind van de 18e eeuw tot het midden van de 20ste eeuw. Koning Rama I, de eerste koning van de Chakri-dynastie, startte de bouw van het paleis in 1782, wat het begin markeert van de Rattanakosin-periode in de geschiedenis van

Koninklijk Paleis van Bangkok

Het Koninklijk Paleis is een groot complex van ongeveer 218.400 vierkante meter en is omgeven door een grote muur. De totale lengte van de muren bedraagt 1900 meter. Binnen de muren vind je regeringsgebouwen, de Koninklijke Kapel van de Emerald Boeddha en Koninklijke residenties.

Het Koninklijk Paleis van Bangkok is een groot complex van gebouwen, waarvan de Wat Pra Keo ( de tempel van de Emerald Boeddha ) ook deel van uitmaakt. De Koninklijk Paleis is de voormalige residentie van de Chakri-Koningen. Je kunt bezoekt verschillende gebouwen van het Koninklijk Paleis bezoeken, zoaks  de Coronation Throne, de Royal Reception Hall, de Royal Funeral Hall, de Royal Penthon en het tempelgedeelte vol met chedi`s, prangs, mythologische olifanten, garuda`s en tempelwachters.

Koninklijk Paleis van Bangkok

Het complex ziet er schitterend uit met haar prachtige goudkleurige tempels. Ook de tuinen, voorzien van prachtige bonzaibomen zijn erg indrukwekkend. De meeste bezienswaardigheden mogen gefilmd en gefotografeerd worden, echter niet allemaal. Let goed op de voorschriften en neem bij de ingang een informatieboekje mee. Deze zijn in verschillende talen verkrijgbaar. De gids geeft je graag uitleg over de verschillende gebouwen.

Wat Phra Kaeo (of  Wat Phra Keaw)

De Wat Phrae Kaeo, ook wel ‘Temple of the Emerald Buddha’ genoemd is de meest bekende tempel van Thailand. Dit komt omdat zich in de Wat Phrae Kaeo Thailands het zeer vereerde beeld van de ‘Smaragden Boeddha’ (Emerald Buddha) bevindt. Een bezoek aan het Grand Palace en Wat Phrae Kaeo maakt goed duidelijk hoe zeer het Thaise koningshuis vermengd is met het Boeddhisme. Tijdens een bezoek is gepaste kleding een vereiste (benen en schouders bedekt en geen open schoenen).

Wat Phra Kaeo & Koninklijk Paleis

Adres: Na Phralan Road (zuidzijde van het plein Sanam Luang)

Openingstijden: 08.30 – 15.30 uur

Toegangsprijs: 400 baht.

Lees ook

%d bloggers liken dit: