‘Kondig noodtoestand voor Chiang Mai af’

Zaterdagochtend werd er in de noordelijke stad vermoedelijk een historische hoge concentratie fijnstof gemeten. Tijd voor de noodtoestand voor Chiang Mai, zeggen wetenschappers.

Nog nooit werd er zo’n hoge concentratie fijnstof gemeten in Thailand. (
700 microgram per kubieke meter). Ook in de provincies rondom Chiang Mai is de smog zeer ernstig.


Volgens Thaise wetenschappers zijn dat erg ongezonde en zelfs gevaarlijke hoge concentraties. Zo hoog zelfs dat ze een oproep doen aan de regering om de noodtoestand voor Chiang Mai in te stellen.

Bewoners kregen het advies om vooral niet naar buiten te gaan. Vooral kleine kinderen, zieken en ouderen zouden beter binnen kunnen blijven. Dit geldt ook voor toeristen die daar verblijven.

Noodtoestand voor Chiang Mai?

Eerder riepen wij al op om Noord-Thailand te mijden. De luchtkwaliteit is al weken onder de maat vanwege ernstige smog. Die wordt veroorzaakt door het afbranden van velden door boeren. Niet alleen in Thailand, maar ook in de buurlanden Laos en Myanmar gebeurt dat op grote schaal.

Heb je de komende dagen/week plannen om naar noord-Thailand af te reizen? Je kunt de situatie van de luchtverontreiniging op de website Air4Thai (link) bekijken. Je kunt ook apps downloaden in de App Store (link) of Google Play (link).

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.