Koken in Bangkok met Go! Thai Cooking School

Als je Thailand zegt, dan denk je aan witte stranden, helder water, lieve mensen en… eten! Leer koken in Bangkok om die heerlijke gerechten ook thuis te kunnen maken.

Het staat op de lijst van veel backpackers/vakantiegangers die door Thailand reizen. Thais leren koken onder begeleiding van een Thaise kok. In bijna elke grote stad waar veel toeristen komen, kun je wel naar een kookschool.


In Bangkok kan dat bij Go! Thai Cooking School. Het voordeel van Go! is dat het bedrijf ook fietstochten aanbiedt. Daardoor sla je gelijk twee vliegen in één klap.

Kookschool in Bangkok

Onlangs was ik te gast bij deze kookschool om te koken in Bangkok. In alle vroegte (8.30 uur!) meld ik mij. Het pand bevindt zich midden in een lokale markt. Een ideaal beginpunt dus om kennis te maken met de Thaise keuken.

Koken in BangkokNa een korte introductie door de vrolijke Thaise kokkin Sarin duiken we direct de markt in. Het is leuk om te zien dat je hier louter tussen locals rondloopt. Er is geen toerist te vinden, ondanks dat deze markt zich in een toeristisch gebied bevindt!

De kokkin koopt een aantal ingrediënten en we gaan terug naar de eerste verdieping. Hier is het overzichtelijk, netjes en vooral schoon.

Vijf verschillende gerechten

Voor vandaag staan er 5 gerechten in deze volgorde op het menu: Tom Kha Kai, Thaise gebakken loempia’s, rode curry met kip, gebakken rijst met garnalen en mango met kleefrijst. Stuk voor stuk gerechten waar toeristen gek op zijn.

We beginnen met het maken van kokosnootmelk – de basis voor een aantal gerechten vandaag. Niet uit een pak, maar op authentieke wijze. We persen zelf het sap uit het kokos, waarna er voldoende aanwezig is.

Verder bestaan de voorbereidingen vooral uit het snijden van groenten (veel citroengras en pepers!) en vlees.

We koken in Bangkok bij Go! Thai Cooking School gerecht voor gerecht. Elke keer als dus iets klaar is, eten we het gelijk op. Het vouwen van de loempia’s vergt even wat oefening, maar als je hebt eenmaal in de vingers hebt, dan rol je ze zo weg!

Niet uit een zakje, maar noeste handenarbeid

Koken in BangkokDe rode curry met kip maken we overigens helemaal zelf. Currypasta uit een zakje is weliswaar eenvoudiger, maar het begint met de basis – de ingrediënten. En dus leggen we zelf de basis voor de curry. Ouderwets met de hand. Het vergt noeste arbeid, maar het resultaat mag er zijn.

Niet veel later serveren we een heerlijke, pittige rode curry met kip. Gevolgd door de gebakken rijst met garnalen.

Als slagroom op de taart wacht ons mango met kleefrijst. De chefkok legt uit hoe je de mango zo aantrekkelijk mogelijk snijdt, waarna we de kleefrijst stomen en het nagerecht tot een mooi geheel maken.

Rond een uur of 13.00 uur zijn we klaar. De buikjes zijn rond en we hebben echt Thais leren koken in Bangkok.

Bij? Go! Thai Cooking School

Waar? 62/2-3-4 Bang Rak Market, vlakbij Charoen Krung Soi 44 (op loopafstand van BTS Saphan Taksin)

Prijs? 1.750 baht per persoon

Meer info? https://gothaicookingschool.com/

Deze diashow vereist JavaScript.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.