fbpx
Eilanden Uitgelicht 

Koh Yao Yai: een oase van rust

Op zoek naar een prachtig tropisch eiland? Waar het áltijd rustig is? Dan kom je op Koh Yao Yai zeker aan je trekken!

Dit is het grootste eiland in de Phang Nga baai. Het ligt tussen Krabi en Phuket in. En het belangrijkste? Hier kom je in tegenstelling tot op veel andere eilanden nog echt tot rust.

Geen massatoerisme

Waarom? Omdat de meeste toeristen kiezen voor het populaire Phuket of Krabi. En dat is onterecht. De stranden op Koh Yao Yai zijn minstens zo mooi. En belangrijker nog: altijd rustig! Geen parasols met reclame erop of strandstoelen. Je legt je handdoek onder een palmboom en genieten maar.

Het lijkt wel alsof je een paar decennia terug in de tijd gaat. Geen bruisend nachtleven of groot winkelcentrum. Alleen kleine winkeltjes en een paar restaurantjes. Heerlijk.

Koh Yao Yai telt een aantal noemenswaardige stranden. Een daarvan is Hua Lam Beach. Wit strand, helder water en… Voor de rest helemaal niets.

Een ander strand is Loh Paret Beach. Meer toeristisch dan de andere stranden. Dat komt vooral omdat je hier geniet van prachtige zonsondergangen. Ook maak je vanaf hier boottochten naar andere eilandjes die in de buurt liggen. Koh Yao Yai

Hoe kom je op Koh Yao Yai?

De snelste manier is door eerst naar Phuket te vliegen. Vaak heb je voor minder dan 50 euro al een enkeltje naar Phuket. Vanaf het vliegveld ga je naar de Bang Rong Pier – dat is zo’n 20 minuten rijden. Vervolgens pak je vanaf daar de longtailboot. Het is een uurtje varen en dit kost je 120 baht.

Verblijf je in Krabi? Vanaf daar kun je eveneens de boot pakken naar Koh Yao Yai.

Tip: zorg ervoor dat je voldoende cashgeld bij je hebt, want er zijn geen pinautomaten op het eiland waar je met je bankpas terecht kunt.

Zoek je rust en een paar dagen helemaal niets? Dan is Koh Yao Yai dé ideale bestemming voor jou!

Lees ook