fbpx
Ontdek Thailand 

Koh Yao Noi gefilmd per drone

De Britse filmmaker Philip Bloom maakt lowbudget video’s over de hele wereld. In dit dromerige filmpje neemt hij ons mee naar Thailand, naar Koh Yao Noi een eilandje voor de kust van Phuket.

Hij wordt geïnspireerd door timelapses, filmpjes waarin het beeld over een bepaalde periode wordt opgenomen en dan achter elkaar wordt geplakt, zodat het een versneld effect geeft. Het opengaan van een bloem of een etmaal in een stad zijn hier voorbeelden van. Bloom maakt ook veelvuldig gebruik van drones.

Een van de voordelen vindt hij dat je ze laag over de grond kunt inzetten waardoor je dicht bij de mensen blijft en toch veel kunt laten zien.

Philip Bloom nam zijn Gopro en zijn drone mee over Thailand en maakte een zeer bijzonder filmpje over dit kleine smalle eiland. We passeren bootjes voor de kust, spelende kinderen, we gaan het regenwoud in en komen langs vissersdorpjes en marktjes. En dit alles is gefilmd in een dromerige setting en prachtige kleuren.

Koh Yao Noi 

Geniet er van, want de Thaise regering heeft aangekondigd het filmen per drone vanaf 15 maart 2015 aan banden te zullen leggen.

Lees ook