Koh Tachai: een echt onbewoond eiland

koh tachaiKoh Tachai (ook wel bekend als Tachai Island) is een piepklein eiland in de Andaman Zee vol ongerepte natuur en met schitterende zandstranden. Wie genoeg heeft van de herrie en het massatoerisme op Phuket, kan hier echt tot rust komen.

Veel eilanden in Thailand zijn al letterlijk overspoeld door vakantiegangers, maar Koh Tachai is simpelweg te mooi en te bijzonder om niet over te schrijven.


Uiteindelijk weten (Thaise) toeristen het toch wel te vinden. Koh Tachai ligt in het uiterste noorden van Koh Similan (Similan Island) en niet al te ver van Surin Islands. Het eiland wordt wel eens gekscherend ‘Malediven van Thailand‘ genoemd.

Alleen kamperen op Koh Tachai

Koh Tachai werd al een tijd geleden ontdekt door een man genaamd Ta Chai, waar het eiland dus ook zijn naam aan dankt. Inmiddels is Koh Tachai eigendom van het grotere eiland Koh Similan. Sinds kort is Koh Tachai opengesteld voor toeristen, al zijn er nog geen overnachtingsmogelijkheden in de vorm van hotels of guesthouses.

Echte avonturiers mogen hun tentje opslaan en hier een nacht slapen. Het moet schitterend zijn om ’s morgens wakker te worden op een onbewoond eiland onder de palmbomen met het geluid van de ruisende zee.

Overigens zijn er wel douches en toiletten aanwezig, zowel voor mannen als voor vrouwen. De beste periode om Koh Tachai te bezoeken is van februari tot en met april. Daarna is het zes maanden lang niet mogelijk om op het eiland te komen, om zo de natuur haar eigen gang te laten gaan en het eiland enigszins natuurlijk te laten.

Krabbetjes kijken

koh tachaiHét hoogtepunt van het eiland is witte strand samen met het kraakheldere zeewater, waar je schitterend kunt snorkelen. Een andere bezienswaardigheid zijn de oerbewoners van het eiland.

Loop ongeveer 700 meter het bos in en je komt allerlei soorten krabben tegen die hier in het zoet water leven. Ze zijn knalrood, hebben blauw/zwart glanzende klauwen en maken een geluid dat lijkt op een kip.

’s Avonds trekken ze er massaal op uit, dit is echt leuk om zelf eens een keer te zien.

Als je geen zin hebt om hier te overnachten of het simpelweg niet aandurft, dan kun je ook een dagtripje naar Koh Tachai boeken. Je kunt de trip boeken in zowel Port Karaburi (Karaburi District) als bij de Thap Lamu Pier (Thay Muang District).

Deze twee districten liggen allebei in de provincie Phang-Nga, in de buurt van het populaire Phuket, vanwaar je ook kunt vertrekken. Zo’n package trip kost tussen de 2.800 en 3.200 bath (tussen de 70 en 80 euro) per persoon. Daarvoor krijg je een maaltijd, duikersuitrusting en natuurlijk het vervoer van en naar het eiland per speedboot.

De dichtstbijzijnde pier is de Thap Lamu Pier in Thay Muang District. Dit ligt op zo’n 70 kilometer van Phuket. Vanaf hier zit je tussen de drie en vier uur op de boot voor je op Koh Tachai bent.

Voor meer informatie:

Similan Island National Parks

93 Moo 5 Baan Thap Lamu

LamkhanSub-District

Thaymuang District, Phang-Nga

Telefoon: (+66)07642 1365 of (+66)07659 5045

Post Comment