Koh Si Chang: klein eiland niet ver van Bangkok

koh si changBen je Bangkok beu en wil je een paar dagen uitwaaien op een rustig eiland? Dan is Koh Si Chang zeker de moeite van het overwegen waard.

Als je aan Thaise eilanden denkt, dan schieten namen als Phuket, Koh Samui, Koh Chang en Koh Phi Phi je meteen te binnen. Koh Si Chang is veel minder bekend.

Dat komt omdat het een klein eiland is waar niet veel buitenlandse toeristen te vinden zijn. Maar voor veel Bangkokians is het een prima weekendbestemming, aangezien het op zo’n 2,5 uur van de hoofdstad ligt.Koh Si Chang: gemakkelijk te bereiken vanuit Bangkok

Verwacht op Koh Si Chang geen prachtige stranden zoals je die op bijvoorbeeld Koh Samet of Koh Chang aantreft. Maar het eiland biedt zeker genoeg om er een dag of twee door te brengen. Zo kun je er onder meer het voormalig konklijk paleis van koning Chulalongkorn bewonderen.

Koh Si Chang is heel eenvoudig te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Kies je voor de laatste optie, dan kun je het beste met de bus gaan. Die vertrekken vanaf Mor Chit (in noordelijk Bangkok) of Ekamai (in oostelijk Bangkok). Ieder uur gaat er een bus naar Sri Racha. Die busrit duurt ongeveer 2 uur, waarna je voor 50 baht een tuktuk naar de pier kunt nemen.

Vanaf daar vertrekt ieder uur een boot (in het laagseizoen iedere twee uur) naar Ko Loy. De boottocht neemt ongeveer 40 minuten in beslag en kost 50 baht per persoon. Je kunt er ook voor kiezen om een speedboot te nemen. Iets duurder, maar ook sneller en geen wachttijden.

Overnachten

Naast het strand vind je op het eiland zelf restaurants waar je heerlijk kunt eten. Verwacht geen grote hotels of resorts op Koh Si Chang, maar er zijn wel genoeg mogelijkheden om te overnachten, bijvoorbeeld in een guesthouse of in een bungalow die je kunt huren.

Kortom: ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een weekend niet te ver van Bangkok? Dan is Koh Si Chang zeker een goede optie.
Share This Post

Post Comment