Koh Samui, parel in de Golf van Thailand

Houd je van lekker luieren in de zon, mooi stranden, en een rustige vakantie aan zee? Dan moet je toch eens Koh Samui bezoeken.

Koh Samui is een eiland gelegen in de Golf van Thailand, ongeveer 560 km ten zuiden van Bangkok. Het is qua grootte het derde eiland van Thailand (ongeveer 250 km²) na Phuket en Koh Chang.


Het eiland ligt 32 km uit de kust en het maakt deel uit van een archipel van tientallen eilanden; het merendeel daarvan is onbewoond.

Toeristische parel

Koh Samui kent pas vanaf 1970 enigszins serieuze toerisme. Sinds dat de tsunami van Tweede Kerstdag 2004 het bekendste toeristeneiland Phuket grotendeels verwoestte, heeft het toerisme naar Koh Samui zelfs een massale omvang gekregen.  Het eiland heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 30 graden.

Koh Samui

Ko Samui kent drie min of meer parallel lopende bergachtige ruggen die van het noordwesten naar het zuidoosten lopen.  De centrale delen van het eiland kennen een dichte begroeiing afgewisseld door talrijke kokospalmplantages. Het overgrote deel kent een bergachtige structuur en is niet erg toegankelijk. Vanuit het centrale deel lopen talrijke waterstromen naar de lagere kuststreken. Er zijn op verschillende plaatsen watervallen (zoals de Na Muang waterval, 40 meter hoog).

Wat heeft Koh Samui te bieden?

Het eiland heeft veel te bieden voor toeristen. Zo zijn er meer dan genoeg accommodaties in alle prijsklassen en veel faciliteiten zoals restaurants, bars en discotheken. Het landschap van Koh Samui is bergachtig en erg groen met veel kokospalmen. De kustlijn staat bekend om zijn hagelwitte stranden en helderblauwe zee. De wateren rondom Koh Samui zijn ideaal geschikt om te duiken. Er zijn dan ook meerdere duikscholen op het eiland.

Een prachtig eiland als je op zoek bent naar een eiland dat je een prettige drukte kent met tal van activiteiten. Zoek je echter rust en minder toerisme dan is Koh Samui juist niet de plek om naar toe te gaan.

Hier is een mooie video die een goed beeld geeft van Koh Samui:

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.