fbpx
koh samedEilanden Ontdek Thailand 

Koh Samet: paradijs voor een paar dagen

Koh Samet is een klein eiland in het oosten van de Golf van Thailand. Zowel vanuit Bangkok als Pattaya is het makkelijk en snel te bereiken.

Het eiland ligt op 200 kilometer van Bangkok en is vooral bekend vanwege de witte zandstranden, veel koraal en kristalhelder water. De afgelopen decennia is het toerisme flink gestegen op Koh Samet, maar nog steeds is het minder dan bijvoorbeeld Koh Samui of Koh Chang.

Naast de stranden kun je er ook genieten van goede restaurants (seafood!) en een bescheiden nachtleven.
Koh Samet is voor zowel buitenlandse als Thaise toeristen een populaire bestemming. In de eerste plaats natuurlijk omdat het relatief dicht bij Bangkok ligt.

Daardoor is het voor families uit de Thaise hoofdstad ideaal om hun weekend aan het strand door te brengen. Naar Ban Phe is het slechts 2,5 uur rijden en vervolgens nog een half uur tot drie kwartier met de boot naar het eiland zelf.

Met de bus en boot naar Koh Samet

Je kunt Koh Samet op verschillende manier bereiken. Als je geen auto hebt, dan kun je natuurlijk de bus of een van de vele minibusjes nemen richting Rayong vanuit zowel Bangkok als Pattaya.

Eenmaal in Rayong aangekomen kun je vanaf Ban Phe de boot op richting Koh Samet. De meeste toeristen kiezen voor aankomst op de Nadan pier (Hat Sai Kaew), vanaf waar je met een songthaew naar je eindbestemming kunt gaan. De meeste ritjes duren niet langer dan tien minuten.

Het populairste strand op Koh Samet is Hat Sai Kaew (Diamond Beach). Het is eveneens een van de mooiste plekken op het eiland. Hat Sai Kaew is één kilometer lang en zo’n 25 tot 30 meter breed. Restaurants nemen echter de meeste ruimte in door hun ligstoelen hier ’s ochtends op te zetten en ’s avonds weer af te breken.

De naam Hat Sai Kaew spreekt voor zichzelf: het betekent namelijk kristalzand strand. Hier kun je veel activiteiten ondernemen. Zo kun je er zonnen, zwemmen, jetski’s huren, windsurfen en op een bananenboot over het water razen. Door al deze activiteiten kan het er af en toe behoorlijk lawaaiig zijn.

Zoek je rust en stilte, dan kun je bijvoorbeeld terecht op Ao Wai of Ao Karang. Hier vind je nog meer informatie over een verblijf op Koh Samet.

Bekijk hieronder een impressie van Koh Samet:

Lees ook