fbpx
koh samet is weer schoonEilanden Nieuws 

Koh Samet is weer schoon, toeristen vanaf vrijdag welkom

koh samet is weer schoonHet eerder met olie vervuilde strand op Koh Samet is weer schoon en gaat komende vrijdag weer officieel open voor toeristen. Er is dus geen gevaar meer voor bezoekers.

En dat is een opsteker voor de ondernemers die het van het toerisme moeten hebben op het Thaise vakantie-eiland. Immers, het hoogseizoen staat voor de deur en dat kan Koh Samet goed gebruiken. De afgelopen maanden lieten de toeristen het eiland massaal links liggen. Koh Samet is weer schoon en dat komt veel ondernemers goed uit.

Koh Samet is weer schoon

De eigenaar van het resort op het strand Ao Phrao kreeg geen enkele klant meer en ook andere ondernemers klaagden steen en been. Boekingen werden massaal afgezegd en toeristen kozen voor een andere vakantiebestemming. Volgens onderzoekers was het zeewater eind september alweer in normale staat. Toch werd het zekere voor het onzekere genomen en afgewacht tot alles 100 procent schoon was.

Dat moment is dus komende vrijdag. Koh Samet is weer schoon en dus zijn toeristen weer welkom. na de olieramp eerder dit jaar. Op 27 juli liep er maar liefst 50.000 liter ruwe olie in zee. Koh Samet werd daarbij het zwaarst getroffen. Het eiland werd sinds 29 juli volledig afgesloten voor bezoekers. De afgelopen maanden is er keihard gewerkt om alle olieresten op te ruimen en onderzoek uit te voeren naar de kwaliteit van het zeewater.

Koh Samet is weer schoon en volgens onderzoekers lopen er weer meerdere dieren op het strand. Ook de staat van het getroffen koraalrif lijkt snel te verbeteren. Als je binnenkort naar Thailand op vakantie gaat, maar nog geen idee hebt waar je zoal heengaat, dan is een bezoekje aan Koh Samet zeker de moeite waard. Het ligt op een paar uurtjes van Bangkok en is eenvoudig met de bus en de boot te bereiken.

Lees ook

%d bloggers liken dit: