Koh Racha: een waar duikparadijs

Koh RachaKoh Racha bestaat uit twee eilanden: Yai (groot) en Noi (klein). Ze liggen ten zuidoosten van het populaire vakantie-eiland Phuket en zijn ideaal voor liefhebbers van duiken.

Sluit je ogen maar eens en denk aan parelwitte stranden en kristalhelder blauw water. Dat is wat je op Koh Racha vind. Al jarenlang is dit een zeer geliefde plek onder duikers die hier hun hart kunnen ophalen. Het is niet voor niets dat vooral het eiland Yai enorm in populariteit groeit.Koh Racha: niet ver van Phuket

Maar voordat het massatoerisme hier zijn weg heeft gevonden, duurt het nog wel even. Je kunt Koh Racha Yai bereiken met een gehuurde speedboot vanaf Ao Chalong en Rawai. Beide pieren liggen op Phuket. Met de snelle boot duurt het ongeveer 20 tot 25 minuten voor je op je bestemming bent. Kies je voor een normale, trage boot, dan kan de reis zo’n 1,5 tot 3 uur in beslag nemen.

Koh Racha Noi ligt op zo’n 10 kilometer van Yai en is ontstaan uit koraalrif. Het telt meer rotsen dan stranden. Het water hier is – in tegenstelling tot Yai – meer smaragdgroen dan kristalhelder blauw. Daardoor is het kleine eiland vooral geschikt voor vissen.

Vooral relaxen

Koh Racha Yai is dus meer the place to be. Het eiland is het hele jaar door geopend en biedt voldoende accommodaties. Verwacht hier geen spectaculair nachtleven, maar vooral veel rust. Er zijn wel wat barretjes en restaurantjes, maar je komt hier vooral voor het duiken en om te relaxen.

De stranden zijn zoals gezegd geweldig mooi en op een gehuurde ligstoel kun je het hier zeker wel een paar uur lang uithouden. Zelf denk ik dat Koh Racha Yai leuk is voor een paar dagen. Het voordeel is dat je vanaf dit eiland binnen een mum van tijd weer op Phuket bent, waar je jouw vakantie kunt vervolgen of naar een andere bestemming binnen of buiten Thailand verder kunt reizen.

In de video hieronder krijg je een goede impressie van Koh Racha:
Share This Post

Post Comment