Koh Phi Phi park dicht; winter in Bangkok

Het weer in Bangkok en heel Thailand blijft belangrijk nieuws voor de Thai, maar vooral voor de toeristen. Koh Phi Phi park sluit zijn deuren vanwege het slechte weer.

Je komt naar Thailand voor een deel vanwege de ‘goed weer’-garantie. Dat mooie weer laat Thailand nu even in de steek.

Veel meer regen in de periode dat de regentijd normaal gesproken echt voorbij is. Vorstverschijnselen op Doi Inthanon, dat files veroorzaakt van nieuwsgierige Thai. En nu weer een weerwaarschuwing voor Bangkok.


Dertig procent van het grondgebied van Bangkok heeft last van zware regenbuien. De komende dagen gaat de temperatuur naar beneden, 1 tot 3 graden minder dan normaal. Een koele bries gaat door Bangkok met een temperatuur van in het midden van de twintig graden.

Koud voor de Thai, lekker voor de net gearriveerde toeristen. Ook de regen blijft vallen.Koh Phi Phi park dicht

De autoriteiten van het Nationaal Park Koh Phi Phi sloten het eiland. Er worden geen toeristen toegelaten tot het park vanwege de slechte weersituatie.

De meteorologische dienst voorspelt zware regenval in het zuiden met sterke wind en hoge golven. Geen weertje voor een dagje strand. De veiligheid van de toeristen staat voorop in deze.

Ook de mensen die hun kick onder water vinden, de duikers worden geweerd. Je kunt nog wel steeds naar het eiland Phi Phi komen, maar de parken en stranden zijn dicht.

Daaronder vallen: Koh Phi Phi, Don Island, Maya Bay, Koh Maipai (Bamboo Island), Noppharat Thara Beach en Tub Kaek Beach.

Wanneer komt er verbetering?

Iedere keer denk je, het regenseizoen is voorbij dit zal wel de laatste bui zijn. De meteorologische dienst kan geen voorspelling doen wanneer het echt gaat verbeteren.

Heel de Golf van Thailand en de Andaman Zee, maar vooral het zuiden heeft het zwaar dit jaar.

Share This Post

Post Comment