fbpx
Koh Phi Phi op zijn bestEilanden Ontdek Thailand 

Koh Phi Phi op zijn best (video)

Soms kom ik op het internet leuke video’s tegen, zoals deze van Koh Phi Phi op zijn best. Als je hier niet van in de vakantiestemming komt…

Koh Phi Phi werd vooral bekend vanwege de film The Beach met Leonardo DiCaprio. Vanaf dat moment raakte het eiland overspoeld door toeristen die ook wilden genieten van de prachtige stranden met een kraakheldere zee en parelwit zand.

Tot twintig jaar geleden was Koh Phi Phi op zijn best. Dat wil zeggen: ontontdekt en met ongerepte natuur. Nadat de film een kaskraker werd, steeg de populariteit van het eiland tot ongekende hoogte. En bij het zien van de video over Koh Phi Phi op zijn best weet je ook waarom.

Tsunami

Overigens kreeg ook Koh Phi Phi in 2004 te maken met de verschrikkelijke tsunami. De vloedgolven bereikten ook de Phi Phi-eilanden en varieerden in hoogte van 3 tot 6,5 meter. Op dat moment waren er naar schatting 10.000 mensen op het eiland, meer dan 1.000 van hen overleefden de natuurramp niet. Veel van de infrastructuur raakte beschadigd, maar werd spoedig hersteld.

Deze video is gemaakt door een Engelsman in maart 2009. Te zien zijn Koh Phi Phi Don, Long Beach, Loh Dalum Bay, Phi Phi Leh en het strand van Maya Bay. En dat alles vanuit de lucht, want deze beelden zijn gemaakt tijdens een vlucht van Phuket naar Kuala Lumpur. Gelukkig was het toen bijzonder helder.

Koh Phi Phi op zijn best

Het resultaat van deze video mag er zijn. Deze zou namelijk perfect als promotiemateriaal voor Koh Phi Phi kunnen dienen. Als het eiland (nog) niet op jouw lijstje voor Thailand stond, dan weet ik zeker dat je het na het zien van dit filmpje gaat bijschrijven. Niet alleen de beelden kloppen, ook de achtergrondmuziek past er perfect bij.

Lees ook