fbpx
koh phayamEilanden Ontdek Thailand 

Koh Phayam: parel in de Andamanse Zee

koh phayamVeel Thaise eilanden zijn overspoeld met toeristen. Koh Phayam is dat gelukkig nog niet. Hier is het pas echt relaxen.

Koh Phayam behoort tot de provincie Ranong (niet te verwarren met Rayong) en ligt in de Andamanse Zee. Op het eiland vind je geen wegen die geschikt zijn voor autoverkeer, dus verplaatsen dien je met de motorbike te doen. Populaire stranden hier zijn Ao Yai en Ao Kao Kwai (Buffalo Bay). Als je wel naar een eiland in Thailand wilt, maar het massatoerisme wilt ontwijken, dan is Koh Phayam een prima keuze.

Koh Samui, maar dan 30 jaar geleden

Niet voor niets wordt van Koh Phayam gezegd dat het een van de mooiste – en bovendien ontontdekte – eilanden van Thailand is. Het ziet er namelijk uit zoals Koh Samui 30 jaar geleden was. Ongerept, geen vliegveld, resorts en restaurants langs de stranden.

Ao Yai is de grootste baai aan de westkant van het eiland. Het is 3 kilometer lang en zo’n 300 meter breed. Hier vind je wit zand en helder water met bovendien geweldige zonsondergangen. Ao Kao Kwai is vooral stil. Als je wilt relaxen, dan kun je beter hier vertoeven. Het water is hier rustig en dus ideaal om te zwemmen.

Hoe kom je op Koh Phayam?

Het eiland Koh Phayam ligt 30 kilometer van de kust met Ranong. Met de speedboot doe je er 30 tot 40 minuten over, de normale boottocht duurt ongeveer 2 uur vanaf Phayam Pier. Vanuit Bangkok kun je met een bus richting Ranong, al is dat wel een lange zit. Vliegen is een makkelijker en veel sneller alternatief.

Met Happy Air vlieg je van Suvarnabhumi Airport in Bangkok naar Ranong, van waar je met de boot dus verder kunt. Op het eiland zelf is een motorbike een prima vervoersmiddel. Je huurt er al een voor 200 baht per dag. Echter, tijdens het regenseizoen kan het gevaarlijk zijn. Hou hier dus rekening mee.

Overnachten

Op Koh Phayam vind je accommodaties in verschillende prijsklassen. Van goedkope bungalows op het strand tot luxere resorts. Voor ieder wat wils dus. Datzelfde geldt voor de restaurants. Een nachtleven vind je hier echter niet. Ben je daar naar op zoek, dan zul je dus echt nog meer naar het zuiden moeten afzakken, naar Phuket bijvoorbeeld.

Koh Phayam is er vooral voor mensen die willen relaxen en genieten van de rust en het prachtige eiland.

In de video hieronder krijg je een goed beeld hoe Koh Phayam er vanuit de lucht uitziet:

Lees ook

%d bloggers liken dit: