fbpx
Koh Phayam en Ko Chang NoEilanden Ontdek Thailand 

Koh Phayam en Ko Chang Noi: twee ongerepte parels

Koh Phayam en Ko Chang NoElk jaar trekken er zo’n 30 miljoen toeristen naar Thailand. Er wordt geschat dat zo’n 40% van deze toeristen uitkomen in het zuiden, in plekken als Phuket en Krabi. Voor de mensen die het massatoerisme wilen vermijden, en op zoek zijn naar (een van) de laatse onaangetaste eilanden, vinden uitkomst bij twee prachtige, aan elkaar gelegen eilanden: Koh Phayam en Koh Chang Noi (niet te verwarren met het grotere en bekendere Koh Chang gelegen aan de grens met Cambodja, province Trat).

Het zijn twee redelijk onbekende bestemmingen, waarbij op elk gegeven moment er per eiland maar zo’n honderd toeristen te vinden zijn op een oppervlakte van 10 bij 5 kilometer. Dit betekent kilometers van de prachtigste witte stranden, eilanden overgroeid met jungle, maar alle stranden aangesloten met paden die met een fiets of scooter te overbruggen zijn. Wees bewust van het feit dat je misschien wel het hele strand voor jezelf hebt!
Er zijn geen feesten, geen auto’s, geen drukte en slechts enkele boten. Je vindt er een aantal eettentjes, barren, restaurants en winkels. ThailandkohphayamMaar het belangrijkste: een prachtige ongerepte natuur. De eilanden beschikken over een verscheidenheid van wilde dieren; wilde varkens, apen, de beroemde neushoornvogel en nog veel meer. En de prijzen op de eilanden liggen rond het locale Thaise niveau. Sinds kort is er op enkele plekken 24 uur elektriciteit en wifi. Er zijn genoeg low budget bungalows, maar ook enkele resorts.

Voor wie zijn de eilanden geschikt? Voor iedereen die van rust en kalmte houdt. Voor iedereen die zich thuisvoelt in de natuur. En voor iedereen die zich alleen wil wanen in een tropisch paradijs. Behalve luieren en zwemmen in de zee, zijn er ook andere activiteiten te doen, zoals duiken, snorkelen, vissen, wandelen, kanoën of gewoon van een cocktail genieten in een van de relaxte barretjes.

Thailandkohchang2Hoe te bereiken?

Koh Phayam en Koh Chang Noi bevinden zich in de buurt van het stadje Ranong. Deze stad is te bereiken via bus en vliegtuig (vanaf 5.000 baht/ 130 euro).’s Nachts vertrekken er bussen vanaf Bangkok rond 20:00-21:00 en kom je op tijd aan in Ranong om in de ochtend de veerboot te pakken.

Daarvandaan word je naar de pier gebracht, waar je de mogelijkheid hebt om een speedboot (600 baht) of de langzame boot (400 baht) te pakken. Vervolgens is het ongeveer een uur of twee uur om één van de eilanden te bereiken. Ook kun je van eiland wisselen, aangezien er Thailandkohchangbootjes vertrekken van het ene naar het andere eiland.

Mijn advies is: wees er snel bij! Het hoeft niet lang te duren voordat deze bestemming wordt opgemerkt door de massa.

Twijfel niet en geniet samen met de uiterst vriendelijke locals van wellicht wel de meest relaxte en mooiste stranden van Thailand: Koh Phayam en Koh Chang Noi.

Met dank aan Eric van Meeteren de Aziatische TijgerLees ook

%d bloggers liken dit: