Koh Phangnan

Koh PhangnanKoh Phangnan of Koh Pha Ngan is een eiland in de Golf van Thailand. Het eiland staat vooral bekend om de Full Moon Party op Hat Rin Beach.

Koh Phangan ligt 15 km ten noorden van Koh Samui en ten zuiden van Koh Tao. Het is vooral een bestemming die erg populair is bij backpackers. Het telt slechts 12000 bewoners, die bijna allemaal wonen in Thong Sala, de grootste plaats van het eiland.  Volgens velen is Koh Phangan nog steeds wat Koh Samui was voordat het ontdekt werd door de toeristen. Je kunt Koh Phangan gemakkelijk per boot bereiken vanuit Koh Samui, de reis duurt iets meer dan een uur.

Koh Phangnan,  eenvoudig en prachtig

De eilandengroep Koh Phangan bestaat uit zes eilanden:  Phangan, Tao, Tae Nok, Tae Nai, Ma en Nang Yuan. Tweederde deel van het eiland bestaat uit een bergachtig landschap bedekt met dichte bossen. Aan de westzijde van Koh Phangan liggen prachtige stranden en baaien. Vanuit de bergen stromen vele riviertjes naar de zee. Het hoogste punt (627m) ligt bij Kao Ra. Het klimaat is net als op Koh Samui tropisch. De gemiddelde temperatuur bedraagt 27 graden.

Koh PhangnanTae Nai Island

Dit kleine eilandje ligt 400 m uit de kust van Thong Sala. U kunt een boot huren om het eiland te verkennen. Er ligt een prachtig zandstrand, genaamd Chan Siaw. Ook kunt u de grotten van Phra en Talu bezoeken. Op circa 30 km ten westen van Koh Phangan liggen de 40 kleine eilandjes van het Ang Tong archipel en het Ang Thong National Park. Op deze locatie kunt u uitstekend snorkelen en duiken.

Koh Phangnan, de stranden

Rin Nok Beach

Dit stuk strand is wereldberoemd vanwege haar Full Moon Party’s. De plaats is aangewezen als op twee na beste plaats om de maan te aanschouwen. Vanwege de Full Moon Party’s komen vele toeristen hier naar toe. Ook liggen hier de meeste winkels en restaurants van Koh Phangan.

Ban Tai Beach

Ban Tai Beach is het langste strand van Koh Phangan, gelegen aan de zuidwestkust van het eiland. Vanaf dit strand kunt u Koh Samui zien liggen. In het zuidelijke deel van Ban Tai Beach ligt een pier, waar in de ochtend een vismarkt plaatsvindt. Ook liggen hier enkele winkels en restaurants.

Koh PhangnanRin Beach

Rin Beach is een van de mooiste stranden van het eiland. Dit brede zandstrand ligt in het zuiden van Koh Phangan. Het is ingeklemd door twee andere populaire stranden:  Rin Nai Beach aan de westkant en Rin Nok aan de oostkant.

Chaloklum Baai

Hier kun je het dagelijks leven op het eiland bekijken. Vissers en hun families wonen in deze baai. Ook zijn hier de meeste duikscholen gevestigd. Het strand van Chaloklum is gelegen in het noorden van Koh Phangan op ongeveer 15 km van de haven in Thong Sala

Thansadej Beach

Een klein maar rustiek strandje in een prachtige omgeving. Het heldere water is niet zo diep, ideaal om in te zwemmen. In de omgeving ligt de Thansadej waterval, een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Koh Phangan. In de omgeving vindt u ook winkels, restaurants en hotels. Thansadej  Beach is gelegen aan de oostkust op ongeveer 13 km van de haven in Thong Sala.

Koh PhangnanMae Had Beach

Dit rustige strand ligt in het noordwesten van Koh Phangan. Bij laag water kunt u soms door het water naar het eilandje Koh Ma lopen. In de omgeving vindt u  enkele winkels en restaurants. De afstand naar Thong Sala bedraagt ongeveer 15km.

Thongnaipan Baai

Dit strand gezegend met fijn wit zand ademt een serene rust uit. De stranden zijn hier nog ongerept. Maar het strand is moeilijk bereikbaar vanuit Thong Sala. Deze afstand bedraagt ongeveer 25 km. De beste manier om dit strand te bereiken is per boot.  Het is de moeite waard voor diegenen die een dagje willen gaan snorkelen in de ondiepe wateren van Thongnaipan. In de omgeving vindt u enkele winkels, restaurants en duikscholen.

Sri Thanu Beach

Dit rustige strand is gelegen aan de westzijde van het eiland. Het is een van de meest idyllische stranden van Koh Phangan. Het water is helder en niet zo diep. Sri Thanu Beach ligt op circa 7 km van de haven in Thong Sala.