fbpx
koh phanganEilanden Ontdek Thailand 

Koh Phangan, meer dan alleen Full Moon Party’s

Koh Phangan is erg populair onder de backpackers, mede dankzij de Full Moon Parties die hier plaatsvinden. Maar dat is oneerlijk. Want het eiland biedt zoveel meer. 

Dit populaire eiland van bijna 200 vierkante kilometer oppervlakte ligt op 20 kilometer ten noorden van Koh Samui en ongeveer 100 kilometer van Surat Thani. Het eiland dankt zijn bekendheid vooral aan de beroemde Full Moon Party’s.

Tijdens deze feesten, de laatste jaren steeds vaker op de to-do-list van vele jonge toeristen, staan bekend om hun overmatig alcoholgebruik. Maar je doet Koh Phangan tekort als je het alleen hebt over de Full Moon Party’s. Het grootse deel van het eiland is ongerept en je komt er vrijwel geen toeristen tegen.

Stranden Koh Phangan

Ban Tai Beach

Ban Tai Beach is het langste strand van Koh Phangan, gelegen aan de zuidwestkust van het eiland. Vanaf dit strand kun je Koh Samui zien liggen. In het zuidelijke deel van Ban Tai Beach ligt een pier, waar in de ochtend een vismarkt plaatsvindt. Ook liggen hier enkele winkels en restaurants.

koh phangan

Rin Beach

Dit brede zandstrand ligt in het zuiden van Koh Phangan en behoort zeker tot een van de mooiste stranden van het eiland. Het is ingesloten door twee populaire stranden, Rin Nai Beach aan de westkant en Rin Nok aan de oostkant. Rin Nok Beach is wereldberoemd vanwege haar Full Moon Party’s. De plaats is aangewezen als op twee na beste plaats om de maan te aanschouwen.

Vanwege de Full Moon Party’s komen vele toeristen hier naar toe. Ook liggen hier de meeste winkels en restaurants van Koh Phangan. Had Rin is gelegen op het zuidoostelijke punt van het eiland en is eenvoudig te bereiken per locale bus vanuit Thong Sala.

koh phanganChaloklum Baai

Daar deze baai goed beschut ligt is dit een goede plaats voor vissers om hun boten aan te leggen. Om deze reden wonen in de omgeving vele vissers en hun families. Ook tref je hier vele duikscholen aan, waar je snorkeluitrustingen kunt huren.

Het strand van Chaloklum is gelegen in het noorden van Koh Phangan op ongeveer 15km van de haven in Thong Sala.

Thansadej Beach

Het strand hier is niet zo groot, het ligt wel in een prachtige en rustige omgeving. Het heldere water is niet zo diep, ideaal om in te zwemmen. In de omgeving ligt de Thansadej waterval, een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Koh Phangan.

In de omgeving zijn ook winkels, restaurants en hotels. Thansadej Beach is gelegen aan de oostkust op ongeveer 13km van de haven in Thong Sala. Er rijden lokale bussen vanuit Thong Sala naar dit strand.

Mae Had Beach

Dit rustige strand ligt in het noordwesten van Koh Phangan. Bij laag water kun je soms door het water naar het eilandje Koh Ma lopen. In de omgeving vind je enkele winkels en restaurants. De afstand naar Thong Sala bedraagt ongeveer 15km. Locale bussen rijden naar dit strand.

koh phanganThongnaipan Baai

Dit strand is gezegend met fijn wit zand ademt een serene rust uit. De stranden zijn hier nog ongerept. Het is de moeite waard voor diegenen die een dagje willen gaan snorkelen in de ondiepe wateren van Thongnaipan. In de omgeving vind je enkele winkels, restaurants en duikscholen.

Dit strand ligt aan de westkust van het eiland en is overland moeilijk bereikbaar vanuit Thong Sala. Deze afstand bedraagt ongeveer 25 kilometer. De beste manier om dit strand te bereiken is per boot.

Sri Thanu Beach

Dit rustige strand is gelegen aan de westzijde van het eiland. Het is een van de meest idyllische stranden van Koh Phangan. Het water is helder en niet zo diep. Sri Thanu Beach ligt op circa 12 kilometer van de haven in Thong Sala. Er rijden locale bussen.

koh phanganTae Nai Island

Dit kleine eilandje ligt 400 meter uit de kust van Thong Sala. Je kunt een boot huren om het eiland te verkennen. Er ligt een prachtig zandstrand, genaamd Chan Siaw. Ook kun je de grotten van Phra en Talu bezoeken.

Op circa 30 kilometer ten westen van Koh Phangan liggen de 40 kleine eilandjes van het Ang Tong archipel en het Ang Thong National Park. Op deze locatie kunt u uitstekend snorkelen en duiken.

Bereikbaarheid

Een voordelige manier om vanuit Bangkok naar Koh Phangan te reizen is per trein-, bus-, ferrycombinatie. Je reist dan per nachttrein vanuit Bangkok naar Surat Thani. Van hieruit ga je per bus en ferry verder naar Koh Phangan. Het is aan te rijden om dit tijdig in Nederland te reserveren.

Video Koh Phangan

Lees ook

%d bloggers liken dit: