Koh Nang Yuan: snorkelen op een Thaise parel

Sommige plekken zijn te mooi om waar te zijn. Je ziet de foto’s en je gaat twijfelen. “Bestaat dit echt?”, vraag je jezelf af. Ja, Koh Nang Yuan is zo mooi en nog onontdekt.

Het piepkleine Thaise paradijs (bestaat feitelijk uit drie eilanden) ligt in de buurt van Koh Tao en wordt qua toerisme voorak overschaduwt door die grotere broer. Daar gaan alle toeristen naar toe om te duiken en te snorkelen.

Hoewel het door de jaren heen op Koh Nang Yuan het drukker en drukker is geworden is het altijd dat prachtige Thaise pareltje  gebleven. De Thaise overheid houdt nauwlettend in de gaten dat niet teveel toeristen het paradijs betreden en plat trappen.

Paradijs

Om naar Koh Nang Yuan te komen moet je via Koh Tao om vervolgens met een longtailboot in het paradijs te belanden. Zo erg is dat ook weer niet. De trip gaat snel en met een longtailboot varen verveelt nooit. En als je er dan eenmaal bent, probeer dan maar eens onder woorden te brengen wat je ziet en ervaart. Ik daag je uit om onder dit verhaal een beschrijving te geven. Ik ben benieuwd.

Koh Nang Yuan.

Laat me een voorzet geven. Adembenemend, magisch en onwerkelijk. Komt dat enigszins in de buurt?   De drie kleine eilandjes zijn met elkaar verbonden door een parelwitte zandstrook die je normaliter alleen in films ziet.

Het water is zo kristalhelder blauw dat je met het blote oog tropische vissen ziet zwemmen. Het is ook een van de schoonste eilanden die je in Thailand zal tegengekomen. Koh Nang Yuan is beschermd en daar wordt strikt op toegezien. Plastic is bijvoorbeeld verboden op het eiland.

Uitzicht

De beste manier van Koh Nang Yuan te genieten is het uitzicht te gaan bewonderen bij het Koh Nang Yuan Viewpoint. Het is een flinke klim naar boven (ruim honderd traptreden) maar de beloning is er ook naar. Strand en zee zijn het fijnst in de ochtend en late middag. Dan is er sprake van eb. Snorkelen doe je het best tijdens vloed, in de middaguren. Dus dat vult elkaar goed aan. En natuurlijk kun je ook de zee dieper gaan verkennen, door een duikcursus of -trip te nemen.

Bekijk die video hieronder en verwonder je over de schoonheid van Koh Nang Yuan.
One Comment - Write a Comment

  1. Onontdekt is dit eilandje zeker niet aangezien het alleen draaid op toeristen
    Het koraal is ook niet meer wat het geweest is kapot door het warme water waar het slecht tegen kan en dan benoem ik even niet de Azië snorkelaar die over het koraal heen lopen met hun flipper wel een aardige plek om je open water te halen schitterend eiland om wat foto’s te schieten

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.