fbpx
Koh Mook Oase van RustEilanden Uitgelicht 

Koh Mook: relaxen in tropische omstandigheden

koh-mookThailand heeft nog steeds talloze eilanden die nog niet al te bekend zijn bij het grote publiek en waarop het predicaat paradijsje van toepassing is. Een van die plekjes is Koh Mook: een oase van rust.

Koh Mook ligt in de Andaman Zee voor de kust van Trang ver in het zuidwesten van Thailand. Het behoort bij het Hat Chao Mai Nationaal Park.

De wat meer bekendere eilanden in de Andaman Zee zijn Koh Phi Phi, Koh Lanta en Koh Lipe. Meer toeristisch en dus drukker.

Wil je zo goed als niets doen op een van de vier witte bountystranden zonder herrie en verkopers, maar wel een beetje mountainbiken, wandelingetje doen, heerlijk snorkelen, stoer duiken en lekker vis eten. Dan is Koh Mook de juiste plek, want meer is er ook niet te doen.Strand Koh Mook

Het eilandje heeft vier stranden waar resorts en strandbungalows liggen. Had Farang, Had Hua Leam, Had Phangha  Bay en het Had Sivalai. De stranden kun je allemaal belopen. Ze liggen dicht bij elkaar.

Tip: water, een petje en zonnebrand mee, althans wanneer je de zon gaat trotseren. De wegen zijn van beton of gewoon nog steeds Koh Mook Oase van Rustzandpaden. Auto’s rijden er niet, alleen gemotoriseerde tweewielers en fietsen.

Aan de oostkant ligt een dorpje waar de lokale bevolking van Koh Mook woont. Hier vind je enkele winkels en kledingzaken. Rond Had Farang Beach zijn een paar strandbarretjes en de Ting Tong jungle bar.

Emerald Cave

Koh Mook heeft een heuse lagune, oftewel een strand volledig omringd door rotsen waar het water in directe verbinding staat met de zee. De Emerald Cave geheten. Te bereiken vanaf Had Farang Beach met een zeekano of een longtailboat. De afstand is ruim een half uur peddelen of varen.

emeraldcavekohmookHoud wel in de gaten hoeveel tijd je nog hebt voordat het vloed wordt. Anders bestaat de kans dat je vast komt te zitten in de grot. Het is er wel pikdonker. Dus neem een flashlight of een hoofdlamp mee.

Een kano huren kost voor een dagdeel 400 bath. Mountainbikes kosten ongeveer vijftig 50 bath per uur en 250 voor de hele dag.

 

Transport

Koh Mook kun je met de boot bereiken vanuit Trang, Krabi en Koh Lanta. Trang heeft ook een luchthaven waar airasiaAirAsia en Nok Air op vliegen, onder meer vanuit Bangkok.

Vervoer van Trang Airport naar Koh Mook of vice versa kost 500 bath per persoon. Dat is inclusief minibus en boot.

De rit duurt ongeveer 50 minuten, de boottocht drie kwartier. De vertrektijden zijn afgestemd op de vluchten van Air Asia en Nok Air.

Let op. Koh Mook heeft geen pinautomaat (ATM). Neem dus voldoende cash mee. Op het Sivalai Beach Resort kun je met je creditcard geld opnemen.

De meeste overnachtingsgelegenheden bieden wifi aan, evenals Chill Out Divers & Bar op Had Farang, waar je kunt genieten van een oogstrelende zonsondergang.

Lees ook