fbpx
koh lipeEilanden Ontdek Thailand 

Koh Lipe: meest zuidelijke eiland van Thailand

Koh Lipe is het meest zuidelijke eilandje van Thailand en ligt in de Andaman Zee. Het is nog niet heel erg toeristisch, maar het maakt wel een stormachtige ontwikkeling door.

Weliswaar trekt het nog geen massatoerisme aan zoals Phuket en Koh Phi Phi dat wel doen. Maar, steeds meer mensen ontdekken dat je hier fantastisch kunt snorkelen en duiken. Ook de hagelwitte stranden en de heldere zee trekken meer en meer toeristen naar het kleine eilandje.
koh lipe
Het is zo’n typisch Bounty eilandje, zoals je destijds ook in de reclames zag. De beste reistijd naar Koh Lipe is van november tot en met maart. Daarna begint de regentijd, waardoor de meeste toeristische activiteiten stil komen te liggen.

Hoe kom je op Koh Lipe?

Koh Lipe kun je alleen per boot bereiken. Bij lokale reisagenten kun je boottrips naar en van het eiland regelen. In de meeste gevallen vertrek je dan per speedboot vanaf Krabi, Koh Phi Phi en Phuket. Ook vanuit Maleisië kun je naar Koh Lipe varen. Dit kan via Langkawi, dat op zijn beurt weer goed te bereiken is met ferrydiensten en het vliegtuig.

Het eilandje zelf is klein. Auto’s vind je er niet, laat staan treinen en bussen. Uiteraard kun je hier een motorbike huren om jezelf te verplaatsen op Koh Lipe. Ook kun je gebruik maken van taxibootjes die je van het ene naar het andere strand brengen. Zo’n ritje kost meestal rond de 50 baht.

Overnachten op Koh Lipe

Er zijn verschillende mogelijkheden op het eiland. Van cheap tot luxe, voor ieder is er wat. Er staan twee echte resort op Koh Lipe met verschillende kamers. Een hutje op het strand is natuurlijk veel leuker. Vanaf zo’n 300 baht per nacht boek je al een klein hutje. Voor een hutje in de middenklasse betaal je 600 baht per nacht. Geef je liever de voorkeur aan een luxe hutje? Dan beginnen de prijzen vanaf 1.000 baht. Deze hebben vrijwel allemaal uitzicht op zee.

Het hoofdstrand van Koh Lipe is Pattaya Beach (niet te verwarren met die andere badplaats). Hier komen en vertrekken de boten naar de andere eilanden en het vaste Thaise land. Ook vind je hier het nachtleven in de vorm van een paar strandtenten. Het tweede strand van het eiland is Sunrise Beach, vrijwel even groot als Pattaya Beach. Dit is voor snorkelen en duiken de beste optie, aangezien hier twee duikscholen zitten.

Duiken en snorkelen

Zoals eerder gezegd is Koh Lipe vooral bekend als duikbestemming vanwege het heldere water. Vanaf het strand kun je goed snorkelen. Verder kun je ervoor kiezen om een trip te maken naar een ander koraalrif. De prijs hiervoor begint vanaf 500 baht. Ook is Koh Lipe een uitstekende bestemming om je duikbrevet te halen. Het is nog niet heel erg druk en daardoor heb je de kans veel vissoorten te zien.

Naast het duiken en snorkelen kun je op het eilandje natuurlijk ook relaxen. Op veel plekken kun je wel ergens wat eten of drinken. Tussen Pattaya Beach en Sunrise Beach ligt de winkelstraat van Koh Lipe. Hier vind je de meeste restaurantjes en winkeltjes. Ben je dus op zoek naar een duikbestemming of wil je gewoon genieten van de prachtige stranden? Dan moet je Koh Lipe zeker overwegen.

Bekijk hieronder een impressie van het eilandje Koh Lipe:

Lees ook

%d bloggers liken dit: