Koh Lanta: parel van Thailand (video)

koh lantaKoh Lanta bestaat uit een groep prachtige eilanden voor de kust van Thailand in de provincie Krabi. Het grootste eiland van de groep heet Koh Lanta Yai.

Koh Lanta is erg toeristisch en vooral populair bij strandliefhebbers of de onderwaterfreaks. Je kunt hier namelijk fantastisch snorkelen en duiken. Op verschillende stranden aan de westkust van Koh Lanta Yai zijn resorts en bungalows voor toeristen.

Rond de eilanden vind je veel indrukwekkende koraalriffen. Er zijn soms zelfs mantaroggen en walvissen te spotten. En wat te denken van al die andere tropische vissen? Het is een kleurrijk gezicht. De vele tropische planten en de resten van oude regenwouden geven het geheel een sprookjesachtige aanblik.


Koh Lanta is meer dan alleen duiken en snorkelen

Op Koh Lanta vindt gedurende de volle maan in de zesde en elfde maand het ritueel van de Sea Gipsies van Chao Le plaats. Zij komen samen op het strand van Ban Saladan Village, waar ze hun beroemde Rong Ngeng dansen rondom hun boten. Die laten ze wegdrijven om voorspoed en geluk af te smeken.

Koh Lanta is te bereiken via Krabi op het vasteland. De verbinding Bangkok – Krabi wordt niet alleen onderhouden door Thai Airways, maar ook door bijvoorbeeld AirAsia. Krabi beschikt sinds enige tijd over een internationale luchthaven. Alternatieven zijn de bus of trein. Vanuit Krabi kun je vervolgens met een boot naar het eiland Koh Lanta. Er gaan diverse veerboten, dus je hoeft niet bang te zijn dat er geen vervoer is.

Het is dus echt een aanrader en meer dan de moeite waard tijdens een rondreis door Thailand

Bekijk hieronder een video van Koh Lanta:


Share This Post

One Comment - Write a Comment

  1. niet alleen met vliegtuig maar toch ook vanuit BKK met trein te bereiken Harold,?? en dan met (Speedboot met 4 !! Johnsons er achter)) naar je plek van bestemming

    Reply

Post Comment