fbpx
Koh KredBangkok Ontdek Thailand 

Koh Kred: een klein eiland vlak bij Bangkok

Op zoek naar een oase van rust na alle hectiek in Bangkok? Pak de boot en trek er op uit naar Koh Kred. Een piepklein eiland midden in de Chao Phraya rivier.

Denk bij het eiland Koh Kred (ook wel geschreven als Koh Kret) niet aan hagelwitte stranden en kristalhelder water. Het is vooral rust die je er vindt. Auto’s rijden er namelijk niet; je kunt alleen rond per motorbike of (huur)fiets.

De bewoners van Koh Kred zijn Mon, een etnische groep die oorspronkelijk uit Myanmar komt. Vandaag de dag bakken zij potten. Overal op het eiland kom je ze tegen. Of fiets lekker door de prachtige natuur die het rijk is. Hou er wel rekening mee dat het overdag flink warm wordt en smeer je goed in tegen de zon!

Van onbekend naar toeristisch

Steeds meer toeristen (ook locals) vinden de weg naar het eilandje. Daardoor vind je er nu ook koffietentjes, barretjes en zelfs guesthouses/hostels. Als je een aantal dagen in Bangkok bent en even de chaos achter je wilt laten zonder ver te reizen, dan is dit zeker een leuk alternatief.

Tip: ga wel in het weekend, want dan is er markt. Op werkdagen is het er tamelijk rustig en saai. Tenzij je voor de natuur gaat…

Bereikbaarheid

Koh Kred is (logisch) te bereiken per boot. Vanaf Saphan Taksin kun je (alleen in de ochtend) de boot met de groene vlag pakken naar de Pak Kred pier. Een leuke tocht, want je krijgt het leven langs de rivier in Bangkok te zien.

Een alternatief is dat je van de boot gaat bij de Nonthaburi pier en dan op bus 32 of 33 naar de Pak Kred pier stapt. Loop naar de tempel en steek voor 2 baht met het pondje over naar het eiland.

Je kunt er ook voor kiezen om de bus te nemen naar de Pak Kred pier. Neem dan de BTS naar Victory Monument en vervolgens bus 166 naar diezelfde pier. Prijs jezelf gelukkig, want met de hulp van Google Maps kom je tegenwoordig een heel eind.

Lees ook