fbpx
koh koodEilanden Ontdek Thailand 

Koh Kood: een ongerept en paradijselijk eiland

Het mooie, groene jungle-eiland Koh Kood ligt in Trat, de meest oostelijke provincie van Thailand. Het ligt vlak bij de Cambodjaanse grens.

Koh Kood is met zijn 25 kilometer lengte het vierde grootste eiland van Thailand. Het eiland ligt op ongeveer 315 kilometer van Bangkok en 80 kilometer van het vasteland.

Het eerste wat je opvalt bij aankomst is de ongerepte jungle, palmbomen, watervallen, beekjes, rubberplantages, kleine dorpjes, witte zandstranden en prachtige baaien. Dit alles maakt dit ongerepte eiland meer dan een bezoek waard.
koh kood

Makkelijk te bereiken per boot

Koh Kood is gemakkelijk bereikbaar, al lijkt dit soms niet duidelijk door gebrek aan Engelstalige informatie. Er zijn verschillende bootbedrijven die de overtocht aanbieden vanuit Trat. Elk bedrijf biedt gratis taxi aan naar de boot en ze varen eenmaal per dag.

Van oktober tot mei zijn er ook speedboten die de verbinding tussen de eilanden Koh Kood, Koh Chang en Koh Maak aanbieden. Deze boten varen meerdere malen per dag.

De beste tijd van het jaar voor een bezoek aan Koh Kood is van oktober tot mei. Gedurende deze tijd is het droog, warm en zonnig, het zeewater helder en blauw en de stranden wit. Maar ook tijdens groene seizoen is Koh Kood een bezoek waard voor degenen die genieten van rust, de grote schoonheid van de natuur en het geen probleem vinden zo nu en dan een regenbui te weerstaan.

Simpel leven op het eiland

koh koodOp Koh Kood zijn geen geldautomaten, geen banken, geen 7/11 supermarkt, geen gogo bars en geen massatoerisme. Je kan er makkelijk verblijf vinden van low-budget tot exclusieve vijfsterren resorts.

De meeste bezoekers worden aangetrokken door de rust en ongereptheid, wat dit eiland de perfecte bestemming maakt voor een ontspannen relaxte luilekkervakantie.

Uiteraard zijn er ook activiteiten, zoals duiken, snorkelen, jungle trekking, kajakken en fietsen.

Het eiland is makkelijk te verkennen met scooters, die kan je overal huren. Hoewel er geen grote partyscene is, zijn er een paar leuke bars die (live) muziek aanbieden voor een gezellige avond.

De hoogtepunten van Koh Kood

  • Ao Salad, Ao Yai en Khlong Mak zijn lokale vissersdorpjes. De visserij is nog steeds een van de belangrijkste bron van inkomsten en een groot deel van de lokale bevolking leeft van de visvangst. Nergens zul je van versere vis of schaal- en schelpdieren kunnen genieten dan in deze dorpjes.
  • TY Garden of fireflies: Duizenden vuurvliegjes lichten op als sterren aan de hemel. Je bevindt je letterlijk in een sprookjeswereld. De beste tijd om ze te zien is van januari tot mei.
  • Khlong Chao Waterval is in 1911 bezocht door koning Rama VI. De koning heeft zijn naam gekerfd in een steen op het eerste niveau van de waterval. Sindsdien is het een historische plek. Klong Chao waterval bestaat uit drie niveaus. Bij de eerste stop is een leuke meertje waar je lekker kan afkoelen met een zwempartij en natuurdouche in de waterval. Verder is het prettig rond klauteren, er zijn prachtige vlinders in dit gebied. De waterval is bereikbaar met de auto, motor of kajak.
  • Khlong Yaiki Waterval is een kleinere waterval op Koh Kood, ook bereikbaar met de motor of kajak. Je kunt al peddelend van Klong Yai Ki richting de waterval. Deze waterval is kleiner maar hoger dan Klong Chao waterval. Het is een geweldige plek om af te koelen in het heldere water en een ontspannen middag door te brengen.
  • De 500 jaar oude Makka boom, genaamd “The big Tree”, is verborgen in de dichte bossen van Koa Din Dang. Het is zeker een van de grootste bomen die je ooit zult zien.
  • Natuurlijk zijn er vele duik- en snorkel locaties in de omgeving van Koh Kood, de meeste bereikbaar met boot en sommige op zwemafstand. Tijdens hoogseizoen is het water mooi helder, er zijn veel verschillende koralen en een rijk onderwater leven.

Lees ook

%d bloggers liken dit: