fbpx
koh khamEilanden Ontdek Thailand 

Koh Kham: een paradijsje

Een van de meest gestelde vragen in Bangkok is: waar is het dichtstbijzijnde strand dat niet overvol is? Wij hebben het antwoord voor je: Koh Kham.

Als je de drukte en de hitte in Bangkok beu bent, maar niet te ver wilt reizen voor strand, dan heb je een paar opties. Bang Saen is de meest logische keuze, maar het strand is niet bepaald fraai te noemen.

Of je gaat naar Pattaya. Het strand daar is vies, maar op 3 kwartier varen ligt Koh Larn. Prachtig mooie stranden, maar 1 groot nadeel: het wemelt er van de toeristen.

Dat waren dan alle opties, denk je bij jezelf. Toch niet. Het paradijsje op 2,5 uur van Bangkok rijden heet Koh Kham. Het is een smal eiland, op 9 kilometer van de kust van de marinebasis in Sattahip.

Marine National Park

De Thaise marine houdt toezicht op Koh Kham. In 1993 werd het uitgeroepen tot Marine National Park. Dit betekent dat hier wordt ingezet op het behoud en herstel van koraalriffen.

Koh Kham heet mooie witte stranden, helder water en veel kleurrijk koraal, waar veel dieren onder water wonen. In tegenstelling tot andere populaire eilanden in de buurt, vind je hier geen overvolle stranden.

Hier is het rustig. Je kunt er relaxen, zwemmen, snorkelen of wandelen naar het uitzichtpunt. Vanaf daar heb je een schitterend uitzicht op de omringende eilanden in de Golf van Thailand.

Geen accommodaties op Koh Kham

Het eiland is alleen in het weekend open voor bezoekers. Je kunt met een boot van de marine in 20 minuten naar het eiland. Het aantal toeristen per dag is vastgesteld op 300 mensen en er zijn geen overnachtingsmogelijkheden op Koh Kham.

Als je dus van plan bent om naar het eiland te gaan, zorg dan dat je op tijd in Sattahip bent voor vertrek. Op het eiland zelf is niets, behalve toiletten en een klein winkeltje.

Het enige wat je er vindt zijn toiletten en een klein winkeltje dat wat snacks en drankjes verkoopt.

Vanuit Bangkok kun je met de gewone bus of met de minibus naar Sattahip.

Lees ook