fbpx
Koh HongEilanden Ontdek Thailand 

Koh Hong in Krabi

Koh Hong is een van vier eilanden die bij de zuidelijke Thaise stad Krabi liggen. En het mooiste is… het is onbewoond! Je kan er alleen maar met een boot komen.

Koh Hong is het grootste van vier eilanden die naam Hong Eilanden groep dragen. Met een speedboot ben je erin twintig minuten. Wil je het wat idyllischer aanpakken? Dat kan. Dan ga je met de longtailboot.

Dat duurt wel ruim twee keer zo lang, 45 minuten. Maar je ziet natuurlijk wel een hele hoop meer. Het andere eiland dat aardig is om te zien is Koh Landing. Het heeft prachtige stranden. En dan heb je nog Koh Pakbia en Koh Rai die immense zandbanken zijn. Onwerkelijk om te zien.

Vogels en hagedissen

Maar de hoofdattractie is Koh Hong. Alleen bewoond door de gibbons met witte gezichten en enorme hagedissen. Die zijn er schuw, dus alleen als je heel stil bent kun je ze zien liggen op een van de vele parelwitte stranden die het eiland rijk is. Een andere attractie is een enorme lagune. Daar komt de Naam Hong vandaan. Hong is lagune in het Thai. Koh betekent eiland.

De lagune is het beste te bereiken met een kayak, die ook bij laag water vaart. Aan de veel kleurigheid van het water in de lagune kun je zien dat de bodem van de zee hier nogal grillig verloopt. Van bijna tot aan de zeeoppervlakte tot mijlendiep.

Koh Hong

Snorkelen

Als het water wat hoger staat (meestal in de middaguren) dan kunnen motorboten hier ook uit de voeten. Via een prachtige rotsformatie kom je de lagune binnen. Kijk er eerst naar en als je weer weg gaat neem dan pas je foto!

Als je een tour maakt langs de vier eilanden dan wordt er meestal twee keer gestopt om te gaan snorkelen. Niet op Koh Hong zelf, maar wel op weg daar naar toe.

Je kunt de boottour hier en hier boeken.

Video

Lees ook