fbpx
Eilanden Uitgelicht 

Koh Chang: tropische stranden rond de jungle

Koh Chang, dat letterlijk vertaald olifanteneiland betekent, is een tropisch paradijs dat steeds populairder wordt onder toeristen.

Koh Chang is eigenlijk een berg die oprijst uit de zee, begroeid met jungle-achtige wouden. Aan de buitenrand is een weg rond het eiland, die alleen in het zuidelijkste puntje onderbroken is. Die weg loopt overigens over vele heuvels, waarvan sommige zeer steil zijn.

Het is daardoor vooral een eiland voor mensen die in goede conditie zijn, en van jungletrektochten houden. Uiteraard is Koh Chang een ideaal wandel-eiland, maar ook de liefhebbers van watersporten en duiken komen hier volop aan hun trekken

Koh Chang heeft nog weinig toerisme

In de afgelopen 10 jaar is er veel veranderd op dit tropische eiland aan de oostkust van Thailand. Het is al lang niet meer het onherbergzame eiland dat moeilijk bereikbaar was en alleen voor de echte backpacker was weggelegd.

Tegenwoordig is er op Koh Chang voor ieder wat wils. Gelukkig heeft het eiland veel van zijn authenticiteit weten te behouden en is het nog altijd een prachtig groen eiland met wilde jungle en witte stranden.

Grote delen van het eiland, ook aan weerszijden van de ‘rondweg’, zijn nog niet ontwikkeld. Koh Chang is nog niet ten prooi gevallen aan het massa-toerisme, maar het gaat hard.

White Sand Beach, het meest noordelijke strand, heeft nu al een bonte verzameling aan bars en nachtclubs. Rondom de bestaande concentraties bij de andere stranden breidt de commercie zich snel uit, zowel in noordelijke als zuidelijke richting: winkels en vooral bars en restaurants.

Beste tijd om naar Koh Chang te gaan

Het klimaat is snel aan het veranderen en dat geld ook voor Thailand en Koh Chang. Vroeger wilde het tussen mei en oktober nog wel eens flinke buien vallen, tegenwoordig is dat eigenlijk alleen nog maar in september het geval. Daardoor zijn juli en augustus prima maanden om naar Koh Chang te reizen.  De stranden zijn dan nagenoeg leeg en het weer is perfect.

Deze video geeft een mooie impressie van het paradijselijk eiland:

Hoe kom ik op Koh Chang vanuit Bangkok

Vanuit Laem Ngop (vlakbij Trat) gaan er ferry’s vanaf 3 pieren naar Koh Chang: van Centerpoint Pier naar Dan Kao Pier, van Laem Ngop Pier ook naar Dan Kao Pier, van Laem Ngop Pier naar Dan Mai Pier en van Laem Ngop Pier naar Than Mayom Pier.  De meest gebruikte verbinding is Central Point Pier naar Dan Kao Pier – alle hotels en resorts aan de westkust zijn van hieruit per taxi te bereiken.

Alle hotels en resorts op Koh Ch

Koh Chang

ang hebben de dienstregelingen van de ferry’s beschikbaar voor de gasten. Travel agents in Bangkok bieden diverse transfers aan per bus. Vertrek rond 08.00 uur, aankomst pier tussen 13.30 en 14.30, voor prijzen tussen 250 en 400 Baht pp enkele reis.

Met het openbaar vervoer kun je vanaf de Southern Bus Terminal Ekkamai (Sukhumvit) naar Laem Ngop voor prijzen rond 350 Baht (airco) of 250 Baht (non-airco). Ze vertrekken elk uur vanaf 05.00 tot 13.30 uur. Reistijd 4 tot 6 uur. Een andere interessante mogelijkheid is vanaf het vliegveld Don Muang in Bangkok naar Trat te vliegen met Bangkok Airways (3 vluchten per dag) voor ca. 2500 Baht pp enkele reis en 4500 Baht pp retour. Vanuit Trat kun je makkelijk een song thaew naar Laem Ngop regelen voor maximaal 100 Baht.

Je kunt natuurlijk ook een privé-transfer regelen (taxi of mini-bus).

Lees ook

%d bloggers liken dit: