Koh Adang: een echt Bounty-eiland

Thailand telt ontzettend veel eilanden. Van beroemd en overspoelt met toeristen tot onbekend en onaangetast. In de laatste categorie valt Koh Adang, tegen de grens van Maleisië aan.

Als je op internet naar Thaise eilanden zoekt, dan komen als eerste namen als Phuket, Koh Samui, Koh Chang en Koh Phangan voorbij. En Koh Lipe misschien ook nog wel. In de buurt van laatstgenoemde ligt Koh Adang, een van de 51 eThaise eilanden in het nationale park Tarutao.
koh adang


In de Andamanse Zee

Dit park en haar eilanden liggen in de Andamanse Zee. Van al deze eilanden is Koh Adang het op een na grootste. De grootste? Je raadt het misschien al wel: Koh Lipe.

Vanaf dat eiland kun je prima een dagtrip maken naar het onbekende en dus stillere Koh Adang. Dat doen de meeste toeristen trouwens, omdat er op het eiland zelf weinig te doen is.

Overdag is er geen elektriciteit – alleen van 18.30 tot 23.30 uur – en dus ook geen wifi. Hoe kom je dan de dag door? Door te chillen op het strand met het uitzicht op een felblauwe zee, zoals je dat uit de Bounty reclame van vroeger herkend.

Koh Adang is 6 kilometer lang en 5 kilometer breed en telt slechts een paar zanderige stranden. Voor de rest bestaat het vooral uit rotsen. Behalve hutjes op het strand zijn er verder geen mogelijkheden tot overnachten. Deze accommodaties zijn ook alleen geschikt voor de hardcorereizigers, omdat ze nogal primitief ingericht zijn met keiharde bedden.

Beter als dagtrip

Je kunt Koh Adang dus beste als een dagtrip bezoeken door er met de boot vanaf Koh Lipe heen te varen. Behalve zwemmen en chillen op het strand kun je er ook goed snorkelen. Neem je eigen eten en drinken mee, want ook qua restaurantjes en winkeltjes houdt het niet over.

Voordat je het eiland betreedt, dien je overigens wel een toegangsprijs van 200 baht te betalen. Voor de Thai is dat trouwens 20 baht, voor het geval je dat wilt weten.

Bekijk hieronder een video over Koh Adang en Koh Lipe:

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.