Koele Valentijnsdag in Thailand

Het wordt een koele Valentijnsdag in Thailand. De verwachting is dat de temperaturen de komende dagen in heel het land gaan dalen.

Sinds afgelopen weekend trekt er een koufront over het land. Vooral in het noorden en noordoosten van Thailand treffen bewoners extra maatregelen om zich tegen de ‘kou’ te beschermen.

Volgens Thaise weerkundigen is de oorzaak een hogedrukgebied vanuit het noorden. Dit zorgt voor een koele wind en lagere temperaturen.

Bangkok, Noord- en Zuid-Thailand

In Bangkok daalt het kwik in de nacht tot 19 graden en blijft het overdag steken op 32 graden. In het noorden en noordoosten dienen bewoners volgens de autoriteiten rekening te houden met snel veranderende weersomstandigheden.

Ben je nu in het noorden van Thailand (Chiang Mai of Chiang Rai), dan is de kans groot dat je ‘s avonds of in de vroege ochtend een trui aan moet trekken.

Het kan hier afkoelen tot temperaturen rond de 15 graden. En dat is best een verschil als je nagaat dat het overdag gewoon 32 graden is.

Het zuiden van Thailand blijft last houden van regen en zware windstoten met golven van 2 tot 3 meter hoog. De autoriteiten adviseren kleine boten om niet de Golf van Thailand op te varen op dinsdag.Share This Post

Post Comment