fbpx
Praktische informatie Uitgelicht 

Knack Market, de nieuwe straathandel?

De straatverkopers in Bangkok en Thailands andere grote steden zijn vaak het mikpunt van kritiek en doelwit van nieuwe regels. Veel van de straatverkopers hebben te maken gekregen met kortere tijden waarop ze hun handel kunnen bedrijven.

Ook het imago van de straatverkopers als verspreiders van nep-producten is niet alleen bij de Thai bekend maar net zo goed bij de toeristen. Toch voor zien de straatverkopers aan een behoefte. Bangkok zou een andere uitstraling hebben wanneer er helemaal geen straatverkopers meer de doorgang van de grote straten zouden bemoeilijken.

Toch wordt het tijd dat er dingen gaan veranderen en ook de straatverkopers zien dat in. Voor een deel nemen ze de toevlucht tot de andere tijden en striktere regels van de overheid, deels gaan ze een heel andere kant op.

Knack Market

Voor veel toeristen heeft een vlooienmarkt een aantrekkingskracht, misschien omdat het vaak uit gaat van een goed doel en de prijzen vaak lager liggen dan je bij de normale verkoop zou verwachten.

The Jam Factory biedt wekelijks plaats aan zo’n vlooienmarkt: de ‘Knack Market’.

De Knack Market is niet zomaar een markt maar heeft als thema liefde en kwaliteit van leven. Voor de mensen die nu een gevoel krijgen van dat hebben we al eens gehad klopt dat. The Knack Market heeft een beetje de uitstraling van een flowerpower jaren zestig gebeurtenis.

Je vindt er design spulletjes, zelfgemaakte artikelen, boeken, klein meubilair om je huis mee in te richten en natuurlijk allerlei eet-kraampjes. We zijn en blijven natuurlijk wel in Thailand.

Wat je er minder zult vinden zijn de massaproducten die uit de knock-off fabriekjes komen.

Misschien is dit een aanzet om de straathandel echt om te vormen naar weer een volwaardige toeristische attractie.

Informatie:

Knack Market: gratis entree

Jam Factory, Khlong San, Charoen Nakhon Road, Khlong San Pier

Openingstijden tussen 16 en 22 uur.

Lees ook

%d bloggers liken dit: