fbpx
klimmen in ThailandChiang Mai Krabi Ontdek Thailand Phuket 

Klimmen in Thailand, vijf prachtige plekken

Thailand heeft voor ieder wat wils. Of je nu een luie relaxte  of een actieve vakantie wilt. Zo kun je bijvoorbeeld ook gaan klimmen in Thailand. We geven je vijf mooie plekken.

Railay/Tonsai

Railay kennen we als de plek waar je schitterendste stranden van Thailand hebt. En de reden is niet in de tweede plaats van de prachtige rotsformaties bij het schiereiland. Die kun je bewonderen en… beklimmen! Deze prachtige kalksteenrotsformaties vind je over het hele eiland. Het zijn mooie klimroutes voor zowel de beginners als de meer ervaren klimmers. Dit is het Basecamp Tonsai. 

Koh Lao Liang

In Koh Lao Liang is een rotspartij nooit ver van je tent verwijderd. Slechts enkele minuten lopen. En de klimroutes zijn verrassend, van stijl naar wat makkelijker. Daarnaast heb je mooie grotten en het water is aanlokkelijk diep. Je kunt hier dus ook zonder touwen klimmen. Voor degene die dat durft. Meer info vind je hier.

Koh Yao Noi

Dit is een piepklein eilandje tussen Krabi en Phang Nga. Veel keuze van rotsformaties is er niet, maar de klimroutes die er zijn, zijn spectaculair. Let wel op, niet voor beginnende klimmers. De routes zijn namelijk erg uitdagend. Voor meer informatie, klik hier.

Koh Phi Phi

Dit eiland zal je vast niet verwacht hebben tussen onze tips voor waar je kunt klimmen in Thailand. Toch kent Phi Phi een paar prachtige klim-uitdagingen. En ook hier diepe wateren, dus ideaal als je eens wilt klimmen zonder de veilige touwen… Hier kun je meer informatie vinden.

Chang Mai

De enige plek die niet in zuid- maar in noord-Thailand ligt. Je hebt hier een route, genaamd Crazy Horse, die bekend staat als  een van de leukste én duurzaamste klimpartij ter wereld. Het is een beschermd gebied en dat betekent dat je hier niet zonder gids naar toe mag. Het is de perfecte plek om de basics van het klimmen te leren. Ontdek meer op deze site.

Lees ook