fbpx
parasols van Bo SangOntdek Thailand 

De kleurige parasols van Bo Sang

Het is een van de bekendste producten uit Noord-Thailand. De veelkleurige en prachtig beschilderde parasols van Bo Sang bij Chiang Mai. Wil je er een paar hebben, dan is het ook het beste om ze daar te kopen. 

Parasols en  paraplu’s van Chiang Mai worden gemaakt in het dorp Bo Sang en zijn uitgegroeid een van de symbolen van Chiang Mai. De waaiers en paraplu’s zijn gemaakt van sa-papier en worden door echte kunstenaars beschilderd.

Het dorp Bo San ligt twintig  kilometer buiten Chiang Mai aan de San Kamphaeng Road. Een keer per jaar wordt het Bo Sang Umbrella Festival. Meestal is dat in januari. Dan trekken de dames in een prachtige kleurrijke  stoet door de hoofdstraten van Bo Sang. Dit dorp is zeker een uitstapje waard!

Parasol centrum

Mocht je nu minder tijd hebben, of alleen een scooter als vervoersmiddel, dan is het Umbrella Making Centre net buiten het centrum van Chiang Mai een goede vervanging. Het ligt op nog geen 20 minuten rijden van het oude stadscentrum (met de Parasols van Bo Sangscooter). Klik hier voor Google Maps.

Het centrum is makkelijk te bereiken en heeft een ruim aanbod aan parasols van Bo Sang. Ook zijn er waaiers en houtsnede werken te vinden en te kopen. De prijzen van de parasols varieren van 150 baht (3.30 euro) tot honderden baht. Alles afhankelijk van de kwaliteit en de beschilderingen.

Er is ook een werkplaats waar je kunt zien hoe de parasols worden gemaakt en beschilderd.

 

Lees ook

%d bloggers liken dit: